Egyéb kategória

6 ok, amiért folyton fáradtnak érzitek magatokat

Minden este időben lefekszetek. Sőt, ha időtök engedi, még napközben is lepihentek, mégis folyamatosan fáradtnak érzitek magatokat. Ismerős? Mutatjuk, mi állhat a hátterében!

vous - 2016.11.19.
6 ok, amiért folyton fáradtnak érzitek magatokat

Szerintem nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy folyamatosan fáradtnak érzem magam. Mindegy, hogy öt órát aludtam, vagy nyolcat, reggel szörnyen nehezen kászálódok ki az ágyból. Nektek is ismerős? Most a PureWow összegyűjtötte, mi okozhatja az egész napos fáradtságérzetet!

1. Dehidratáltak vagytok

A megfelelő folyadékfogyasztás rengeteg dologhoz szükséges. Ahhoz, hogy egészségesek legyetek, hogy szép legyen a bőrötök, és igen, ahhoz is, hogy kipihentek legyetek – sőt, a hangulatotokat is befolyásolhatja. Naponta 2-3 liter folyadék kötelező! (Hogy ez betartható-e? Főszerkesztőnk, Eszter kipróbálta!)

2. Túl hidratáltak vagytok

Igen, az is baj, ha túlságosan hidratáltak vagytok. Ha ugyanis lefekvés előtt teleisszátok magatokat, akkor éjjel folyamatosan azért kell felkelnetek, mert pisilnetek kell. A legjobb, ha sokszor isztok keveset, és lefekvés előtt egy órával már nem isztok semmit.

Forrás:
istock.com

3. Rendetlenség van a szobátokban 

Tanulmányok kimutatták, hogy ha rend van a lakásban, akkor jobban érzitek magatokat, és az agyatokban is „rend” lesz. Ez pedig a nyugodt alvás alapja. 

4. Túl meleg van a lakásban

Télen csábítónak tűnhet, hogy éjszakára felnyomjátok a fűtést, hiszen kint olyan hideg van. Azonban ha a hőmérséklet meghaladja a 18 fokot, akkor az az alvásotok rovására mehet. Ugye ti sem szeretnétek hajnalban arra ébredni, hogy melegetek van?

5. Idegesen fekszetek le

Összevesztetek a pasitokkal? Ha tehetitek, még lefekvés előtt oldjátok meg a problémát! Tanulmányok ugyanis kimutatták, hogy ha idegesen fekszetek le, az befolyásolhatja az alvásotok minőségét.

6. Az időjárás

Az évszak is befolyásolhatja a hangulatotokat, ugyanis felléphet szezonális affektív zavar, ami azért alakul ki, mert a szervezetetek hiányolja a napsütést és D-vitamint. A szezonális affektív zavar egyfajta depresszió, amely általában akkor következik be, amikor a napok kezdenek rövidülni, és kevesebb napfényben van részetek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!