Egyéb kategória

Hoppá! Ezektől a reggeli szokásoktól hízhattok

Bármennyire is odafigyeltek az edzésre és az étkezésre, mégsem indul be a fogyás? Lehet, hogy reggel, ébredés után rontjátok el valahol. Most hoztunk öt olyan dolgot, amire figyeljetek oda, miután kikeltetek az ágyból, mert hizlalhatnak!

vous - 2016.11.15.
Hoppá! Ezektől a reggeli szokásoktól hízhattok

Nem is gondolnátok, milyen apróságokon múlhat a fogyás. A Women’sHealth segítségével most összegyűjtöttünk néhány dolgot, amire érdemes odafigyelnetek korán reggel, és nem, nem csak az étkezésről lesz most szó!

Objektum doboz

1. Túl sokat alszotok

Lehet, hogy azok a szerencsések, akik napi tíz órát alszanak, mégsem olyan szerencsések? Azt már ugyan mindenki hallotta, hogy a kevés alvás (egy csomó más rossz dolog mellett) hízáshoz is vezet, de most ennek az ellenkezője is bebizonyosodott: ugyanis a napi tíz óránál többet alvóknak sokkal magasabb a testtömegindexük. Mi a megoldás? Lőjétek be magatoknak a kötelező napi nyolc óra alvást, abból baj nem lehet!

Objektum doboz

2. Sötétben készülődtök

Bármennyire is csábító kiélvezni a kellemes reggeli félhomályt, a kutatók azt javasolják, inkább azonnal húzzátok fel a redőnyt. Ez azért fontos, mivel azoknak, akik napi 20-30 percet napfényben töltöttek, sokkal alacsonyabb volt a BMI-jük, mint azoknak, akik sötétben töltötték a napot. Arról nem is beszélve, hogy a hangulatotokra is jó hatással lesz!

Objektum doboz

3. Nem ágyaztok be

Azok, akik nem csinálják meg rendesen az ágyukat, sokkal rosszabbul alszanak – a kutatók szerint legalábbis. És ahogy azt már feljebb is említettük, rossz alvással egyenes út vezet a hízás felé, úgyhogy szánjatok rá reggelente pár percet, és vessétek be az ágyat!

Objektum doboz

4. Nem méritek le magatokat

Bár sok diétázónak javasolják azt, hogy ne álljon a mérlegre minden reggel, ennek most az ellenkezője bizonyosodott be: egy kutatás szerint ugyanis azoknak a nőknek sikeresebb a fogyókúrájuk, akik rendszeresen mérik a súlyukat. És mi a legideálisabb időpont erre? Hát persze hogy a reggel!

Objektum doboz

5. Keveset reggeliztek

Jó ötletnek tűnhet egy kalóriaszegény joghurttal indítani a napot, de nem az. Inkább kezdjétek a napot egy kiadós reggelivel (mi itt gyűjtöttük össze a legjobbakat), ami feltölt titeket egész délelőttre – így a nap folyamán sokkal kevesebb kalóriát is fogtok bevinni a szervezetetekbe!

Ti mivel indítjátok a napot?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.