Egyéb kategória

Hajlamosak vagytok a túlevésre? Nyugi, nem veletek van a baj!

Az esti buli után leszaladt egy (kettő, három…) szelet pizza hazafelé és most borzasztó lelkiismeret-furdalás gyötör benneteket? Nyugi, semmi baj nincs ezzel! Összegyűjtöttünk három mítoszt a túlevés-jelenségről, amit itt az idő örökre elfelejteni.

vous - 2016.11.07.
Hajlamosak vagytok a túlevésre? Nyugi, nem veletek van a baj!

Nagyon úgy tűnik, hogy végre leáldozóban van a csodadiéták korszaka és egyre többen jönnek rá, hogy az életmódváltás nem a szénhidrát- és gyümölcsnapnál, hanem a kiegyensúlyozott étrendnél és a rendszeres mozgásnál kezdődik. Egyvalamit azonban még mindig nem tudott levetkőzni a fitneszipar: a túlevés gonosz mítoszait, miszerint ha egyszer-kétszer leszalad egy tábla csoki, vagy túl vagytok egy kiadós családi vacsorán, a diétátok már nem ér semmit. Legutóbb a MindBodyGreen egyik szerzője, aki nem kevesebb mint 116 diétán van túl (!!!), akadt ki azon, hogy miket sulykolnak belénk, miután néha bűnbe estünk.

Nem tragédia, ha egyszer megtörténik

Valójában nem ezen múlik a diéta sikeressége: felesleges is lenne úgy leélnetek az életeteket, hogy örökké csak csirkemellen és salátán tengődtök. Nyugodtan tarthattok csalónapokat: ilyenkor semmi se szabjon gátat a „túlevésnek” és főleg ne a bűntudat!

Forrás:
pixabay

A szervezetetek üzen nektek

A szervezetetek azzal, hogy különböző ízeket kíván, üzen nektek: ezt pedig nem elnyomni, hanem tudatosan kezelni kell. Állandóan kívánjátok az édességet? Semmi baj, viszont a megszokott bolti csokik helyett próbáljatok ki inkább egy egészséges, házi készítésű sütit! Ezáltal sokkal különlegesebb ízeket ismerhettek meg, amelyek a szervezetetekre is jó hatással lehetnek.

Ne hagyjátok, hogy az étkezés kontrolláljon körülöttetek mindent!

Bármennyire is furán hangzik, de minél jobban elengeditek magatokat az evés terén, annál kevésbé fogtok beleesni abba a hibába, hogy túlettétek magatokat. A legtöbb helyen azt sulykolják, hogy mindig figyeljetek a kalóriabevitelre, a tökéletes fehérje-szénhidrát egyensúlyra, de az élet ennél sokkal többől áll: egyétek azt, ami jólesik és amitől érzitek, hogy feltöltődtök.

Forrás:
https://www.pexels.com

Számotokra mi az az ellenállhatatlan étel, amiből bármennyit meg tudtok enni?

Ajánlott cikkek