Test

A varázsidőpont: ez történik, ha egy hétig hajnali 4-kor keltek fel

Nektek is a hideg futkosna a hátatokon, ha minden egyes nap hajnali 4-kor szólalna meg az ébresztőórátok? Vajon létezik bármiféle előnye annak, ha nagyon, de NAGYON korán keltek? Egy lány kipróbálta, és itt vannak a meglepő tapasztalatai.

vous - 2022.01.12.
A varázsidőpont: ez történik, ha egy hétig hajnali 4-kor keltek fel

Sokan gondolják úgy, hogy a hajnali 4 óra egy varázslatos időpont. Talán még lehet is benne valami, ha azt nézzük, hogy az Apple vezérigazgatója minden nap 3:45-kor kel, Mark Wahlberg pedig 4:10-kor. Allison Young ezek hallatán úgy döntött, ideje letesztelni a teória valóságalapját, úgyhogy a már megszokott, reggel hatos ébredését átrakta hajnali 4-re, tapasztalatait pedig a Rodale’s Organic Life-nak mesélte el.

alvás

Alvásbénulás: az éjszaka legfélelmetesebb lidérce mindenki számára

„És akkor kipattan a szemem, a szívem őrülten zakatol. Ébren vagyok? Álmodom? Mi történik velem? Hol vagyok? A szemem óvatosan körbeforgatom – a szobát látom magam körül. Fekszem az ágyamban. De miért nem működik a kezem, a lábam? Mi ez a szörnyalak az ágyamnál? Rám hajol, érzem bűzös leheletét! Nem tudok menekülni, csak a szemem csukhatom. Nem mozdul a kezem, nem mozdul a lábam. Mi láncol az ágyhoz? Mi történik velem?”

A cikk folytatását itt olvashatjátok!

Csak még öt perc…

Ha próbálkoztatok már a hajnali keléssel, tudjátok, hogy hacsak nem muszáj felkelni, inkább a szundigombot nyomogatjuk, és átalusszuk a fél (sokszor az egész) délelőttöt. Persze, hogy Allison első kísérletei is így indultak, sőt, a lány három egymást követő reggeli felkelése is „kudarcba fulladt”, és inkább az ágyat választotta. Hát igen, a biológiai órát nem könnyű átállítani.

Forrás:
iStock

Hangulatfokozó hajnalok

Miután sikerült erőt vennie magán, és kibújt az ágyból hajnali 4-kor, meglepően jól érezte magát. Általában ébredés után már rögtön nekivág a munkának, hiszen a tennivalók listája elég hosszú, így viszont olyan volt, mintha ajándékba kapott volna két órát.

„Kedvesebb voltam saját magamhoz, és sokkal jobb volt a hangulatom is – ehhez pedig nem volt szükség varázsbogyóra.”

Bűnök helyett ajándék 2 óra

A legtöbben maximum akkor vannak ébren ilyen korán, ha például el kell érniük egy repülőt, vagy, valljuk be, még le sem feküdtek. Allison szerint azonban tényleg csodálatos dolog a madarak előtt felkelni. Így jutott ideje szép lassan meginni egy kávét a teraszon, a reggeli készülődésnél nyoma sem volt a rohanásnak, ez pedig az egész napját meghatározta, persze pozitív értelemben.

És az egyik legfontosabb dolog, kevesebbet „bűnözött”. ”A legtöbb bűnt éjszaka követem el. Ilyenkor nagyobb az esélye, hogy beletemetkezem a sorozatokba, összevissza eszek, sőt, néha neten vásárolgatok”. A korai kelés miatt viszont csak befeküdt az ágyba egy könyvvel, 9-kor pedig már le is kapcsolta a lámpákat.

Forrás:
pexels.com

Nektek mennyire erősségetek a hajnali kelés? Bevállalnátok, hogy minden nap 4 órakor keljetek ki az ágyból?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.