Test

Kánikula-kisokos álomszuszékoknak – Így aludhattok jól a legnagyobb melegben

Az alvás a szerkesztőségben mindig kiemelt téma. Nem csak azért, mert többen is a hobbinknak valljuk, vagy mert ebéd után gyakran menekülnénk legális szundiba a kajakóma elől. Akármit írunk az alvásról, az benneteket is érdekel, akkor pedig nem fogjuk vissza magunkat. A kis kifli, nagy kifli a kedvenc pózunk lenne – de nem nyáron! A legnagyobb melegben kerüljük a bőrkontaktot és a túlélésre játszunk.
vous - 2023.06.13.
Kánikula-kisokos álomszuszékoknak – Így aludhattok jól a legnagyobb melegben

A forró nyári napok még csak most következnek, ezért ideje felkészülni a 30 fokos éjszakákra. A meztelenül alvók állítólag boldogabbak, mint azok, akik hálóingben vagy pizsamában dőlnek le pihenni. De mi van akkor, amikor olyan forró a levegő éjjel is, hogy legszívesebben a bőrünkből is kibújnánk – és nem örömünkben? Megkértük grafikusunkat, Pankát, hogy néhány túlélőtippet rajzos formában készítsen el.

A hűvös nyári éjszaka nappal kezdődik

  • Egészen pontosan úgy, hogy nappalra besötétítitek a hálószobát, bezárjátok az ablakokat, leengeditek a redőnyt, ha kell, extra sötétítőt is felraktok. Minden álmunk egy okosotthon, ahol egy gombnyomással lehet lehúzni a redőnyt és ideális hőmérsékletet varázsolni a szobába.
  • Jó ötlet lehet a függönyök nedvesítése is. A párolgás hőelvonással jár, a függöny méretű felületek jól lehűtik majd a szobát.

Forrás: Karácsonyi Panka

  • Ne csak este, napközben is figyeljetek arra, mikor és mit esztek, isztok. A grillpartik, kerti sütögetések, nagy nyári bulizások ellenére is próbáljatok meg ne túl későn vacsorázni. Kerüljétek a nehéz, fűszeres ételeket és a túl sok alkoholt.

Forrás: Karácsonyi Panka

Forrás: Karácsonyi Panka

Ha nincs klíma, jöhetnek a klasszikus módszerek

  • Ha nem akartok langyos vízzel tusolni, mert felébrednétek, tegyetek hideg vizes borogatást a csuklótokra, bokátokra, homlokotokra és a nyakatokra is.

Forrás: Karácsonyi Panka

  • Nyáron érdemes a párnákat és a takarót is lecserélni. Elég csak lepedővel vagy ágyneműhuzattal takarózni, a tollpárnát pedig felválthatja a sokkal jobban szellőző tönkölypárna is.

És persze: ki mondta, hogy az ágyban kell aludnotok! Ha elég nagy a terasz vagy az erkély, és megoldjátok a rovarmentesítést, akkor költözzetek ki oda. A legvadabb tipp, amit olvastunk, hogy aludjunk függőágyban. Valószínűleg ezt is meg lehet szokni, de a legegyszerűbb megoldás talán mégis az, amit a fenti grafikán láttok: aludjatok a padlón.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!