Egyéb kategória

4 szénhidrátmítosz, amit egyszer s mindenkorra tisztázzunk!

A mai világban minden nap újabb és újabb diétákkal találkozunk, és már nem tudjuk eldönteni, hogy mi az, ami tényleg egészséges, és mi az, ami csak reklámfogás. Például mi a helyzet a szénhidráttal? Tényleg akkor járunk jól, ha gluténmentesen étkezünk és csak teljes kiőrlésű kenyeret eszünk? Tisztázzunk is néhány tipikus mítoszt a szénhidráttal kapcsolatban!

vous - 2016.09.27.
4 szénhidrátmítosz, amit egyszer s mindenkorra tisztázzunk!

Hogy könnyebben eligazodjunk a diéták és az egészséges életmód útvesztőjében, a Purewow felkereste Daniela Neman étkezési tanácsadót, akinek segítségével lerántották a leplet a legnagyobb szénhidrátmítoszokról! Ezeket most veletek is megosztjuk!

1. Ha fogyni akartok, akkor dobjátok ki az összes feldolgozott kaját otthonról

Nem feltétlenül szükséges kihajítanotok mindent, ami előre van csomagolva. A zacskós magvaktól, a zabféléktől, a joghurttól és az előre felkockázott gyümölcsöktől például nem kell megválnotok, hiszen ezek részei az egészséges diétának.

Forrás:
pixabay

2. Jobb, ha hat kisebb adagot esztek egy nap, mintha három nagyobbat

Az étkezés egy olyan dolog, amit mindenki kedve szerint alakíthat. Sokunknak a napi hat étkezés egyáltalán nem praktikus. De napi három, köztük esetleg egy kis nasival simán teljesíthető. Szóval, amíg nem esik le a cukrotok, nem fáj a fejetek, illetve nem érzitek azt, hogy folyton fáradtak vagytok, addig nyugodtan maradjatok a napi háromnál.

Forrás:
pixabay

3. A gluténmentes desszertek egészségesebbek

Addig, amíg a gluténmentes desszert nem gyümölcsöt jelent, ez nem igaz. Hiszen ezek a nyalánkságok csak annyiban különböznek az átlagos sütiktől, hogy búzaliszt helyett gluténmentes lisztből készülnek. De attól még a cukor-, só- és zsírtartalmuk ugyanannyi marad!

Forrás:
pixabay

4. Ha egy kenyér teljes kiőrlésű, akkor egészséges is

Sok kenyér – még akkor is, ha teljes kiőrlésű – rengeteg hozzáadott cukrot és sót tartalmaz. Éppen ezért érdemes mindig megnézni az összetevőket, és olyat választani, amiben 5 grammnál kevesebb cukor és 100 milligrammnál kevesebb szódium van!

Forrás:
pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.