Egyéb kategória

De tényleg, miért sokkolt Angelina Jolie és Brad Pitt válásának híre?

Elvégre felnőtt ember vagyok, nem álomvilágban élek. Olyannyira nem, hogy dolgoztam bulvárhírekkel is foglalkozó online női lapnál. Pontosan tudom, hogyan működik a magyar média, Hollywoodban is valami hasonló lehet a metódus, csak sokkal nagyobban. Akkor mégis miért sokkol Angelina Jolie és Brad Pitt válása? Nem vagyok normális! Ja, nem, ember vagyok.

vous - 2016.09.21.
De tényleg, miért sokkolt Angelina Jolie és Brad Pitt válásának híre?

És nemcsak szerkesztőként, hanem emberként is működöm, akinek 12 éve az élete részét képezi ez a pár. Úgy tűnt, kijátszották Hollywoodot. Aztán – állítólag – egy teljesen hétköznapi dolog miatt ért véget a kapcsolatuk.

Még Németországban dolgozó bébiszitterként álmodoztam az újságírói karrieremről, amikor a Gala magazint lapozgatva rendszeresen olvastam róluk. Akkor kerültek ki az első leleplező fotók a Mr. és Mrs. Smith forgatásáról, ahol a világ – akkor – két legszebb embere összejött. A családnál, akikkel éltem, az anyuka stewardess volt, így mindig volt friss, ropogós bulvárlap a háznál – szerencsére glossy magazinokat hozott a reptérről, sok képpel, sok szöveggel – úgy megfogalmazva, mintha a cikkek szerzői mind a sztárok barátai lettek volna. Akkor vettem észre, hogy ha hagynám, úgy beszippantaná a fejem az összes információt a sztárokról, mint egy szivacs. Pökhendi módon kicsit sem akartam bulvárral foglalkozni, de azért csak ragadtak rám a részletek. Érdekes.

Nekem ez sosem fájt, mindig is a #TeamAngelina csapatot erősítettem. Olyan szépek voltak egymás mellett Brad Pitt-tel, hogy nem volt kérdés, hogy egymásba szeretnek, gyönyörű gyerekeik lesznek, és örökkön örökké együtt maradnak.

A történet eleje stimmel is. Egészen az ikrek születéséig hihetetlen volt, ahogyan ragyognak egymás mellett. Én akkor már túl voltam az álommunkahelyen, bekerültem oda, amiről csak álmodtam. Sőt, el is jöttem onnan. Nálam természetesek voltak a hullámvölgyek, a váltások, ők viszont állandó témát biztosítottak. Bevallom, imádtam róluk közös képeket keresni a cikkekhez – ez volt a titkos perverzióm. Hiába volt képszerkesztőnk is, inkább később lettem kész az anyaggal, csak megtalálhassam a tökéletes fotókat a cikkekhez. A vörös szőnyeges képeken kívül azok a fotók voltak a kedveceim, amelyeket Brad Pitt készített a családról.

Aztán az ikrek születése után mintha minden megváltozott volna. Nem egyből, csak olyan szép lassan. Ezt már egy másik portálnál dolgozva követtem végig. Brad Pitt ápolatlannak tűnt – filmszerepek kedvéért növesztett szakállat, bajuszt, ki tudja, épp milyen igénytelen szőrzetet. Angelina Jolie egyre csak fogyott – mentegettem: hát ilyen az alkata, mit kell ezzel foglalkozni, de azért mégis minden alkalommal megírtuk, hogy milyen vékony, mert mindenkit érdekelt.

Abból élünk, amit kattintanak, és ez volt a legolcsóbb kattintás – gondolkodni sem kellett nagyon, csak jól címkézni és seózni.

A masztektómia szót is ők tanították meg a világnak: a nő, aki vállalja, a férfi, aki mellette áll. Akkor kezdett terjedni Brad Pitt szerelmes levele a beteg feleségének, amiről kiderült, hogy hoax, de a mai napig ezer meg ezer látogatót hoz annak az oldalnak, amelyik megjelenteti vagy átosztja. Sok-sok év – és spekulációra alapuló hír – után az esküvőjük híre óriási bumm volt. Imádtam azt a ruhát, a családot, a vicces fotókat, az összes egzotikus nevű gyereküket.

Angelina Jolie azon a nyáron töltötte be a 40. életévét, amikor a VOUS indult, így nem volt kérdés, hogy egy egész napot szentelünk neki – illetve olyan témáknak, amelyeket ő inspirál. Így kerültek képbe a gyerekrajzból születő tetoválások, Angelina esküvői fátylát ugyanis a gyermekei rajzai díszítették, a tetoválás pedig elválaszthatatlan tőle. De arra is kíváncsiak voltunk, hogyan kell esküvőt JÓL szervezni akkor, ha egy csomó gyerek is jelen van. Sőt, a VOUS akkori szenior szerkesztőjével, Tinivel azt is kipróbáltuk, milyen lehet egy napig úgy enni, mint Angelina Jolie vagy Jennifer Aniston. Én voltam Angelina, majd éhen vesztem aznap, de egy kicsit az ő bőrébe bújtam. Én személy szerint imádtam azt a cikket, amit a VOUS asztrológusa, Reni írt arról, vajon ki az igazi Brad Pitt számára. Egy hír itt, egy fotó ott, aztán hosszú csend. Nyáron ünnepelték a második házassági évfordulójukat, szeptember 15-én különváltak.

Az elmúlt 12 évem velük telt, és a következő pár napom még velük fog. Rengeteg időt töltöttem velük, és most ennek vége. Tökéletesnek akartam hinni, annak is tűnt, de mint mindegyik, ez a történet is véget ért.

Forrás:
AFP/ MARK RALSTON, iStock

Mit szólt a többi VOUS-lány a hírhez?

Nina: „Számomra Angelina és Brad voltak a tökéletes sztárpár. Mindketten szépek, híresek, sikeresek, úgy tűnt, hogy egymásnak teremtették őket. Valahogy az ő kapcsolatuk reményt adott, hogy létezik még igaz szerelem, és nem minden házasság végződik válással.”

Sophie: „Engem főleg az indok döbbentett meg. 12 éve csak azt halljuk, hogy ők a világ legjobb szülei, erre pont a gyereknevelés miatt mennek szét…”

Németh Nóri: „Összeillettek. Mint egy Disney-mese szereplői. Még azt gondolom, kibékülnek. Senki sem tökéletes, ők sem, de olyan szépek egymás mellett. Tiszta jin-jang. Jó volt rájuk nézni.”

Ajánlott cikkek