Egyéb kategória

Elítélnek miatta, de nem adtuk fel: Így mentette meg a nyitott házasság a kapcsolatunkat

Huszonkét évesek voltunk, amikor megismertük egymást a férjemmel, huszonöt éves korunkban pedig ki is mondtuk egymásnak a boldogító igent. Hétköznapi életet éltünk a hétköznapi házaspárok hétköznapi gondjaival, a hatalmas szerelem pedig szinte észrevétlenül eltűnt a kapcsolatunkból. Ekkor jöttünk rá, hogy mindketten másra vágyunk…

vous - 2023.07.20.
Elítélnek miatta, de nem adtuk fel: Így mentette meg a nyitott házasság a kapcsolatunkat

Három csodálatos gyermek szüleiként meg sem fordult a fejünkben az, hogy elválunk, mert nem akartunk ekkora sebet ejteni rajtuk, viszont be kellett látnunk, hogy már nem vagyunk boldogok a házasságunkban. Szerettük egymást, és semmiképpen nem akartunk a másik nélkül élni, de az a bizonyos tűz nagyon hiányzott. Mindkettőnk erejét felemésztette a munka, és idejét sem tudtuk már, hogy mikor bújtunk össze utoljára az ágyban.

Egy hosszú munkanap után épp a konyhában készítettem magamnak a szokásos esti zöld teámat, amikor a férjem belépett, a szemembe nézett, és feltette a nagy kérdést: mi lenne, ha kipróbálnánk magunkat nyitott házasságban?

Nehéz döntést hoztunk meg

Miután a férjem feltette a kérdést, teljesen lefagytam. A félelem és a meglepődöttség érzése váltakozott bennem folyamatosan, és kellett néhány nap, mire át tudtam gondolni, mire is vágyom. Százféle lehetőséget lezongoráztam a fejemben a jövőnket illetően, de mindegyik középpontjában egy kérdés állt: mi lesz a gyerekekkel?

Egy hajnalba nyúló beszélgetés után végül meghoztuk a nehéz, de annál felemelőbb döntést a férjemmel: kipróbáljuk, hogy milyen a nyitott házasság.

Megegyeztünk abban, hogy ha a másik ismerkedni szeretne, vágyik a testi és lelki közelségre, akkor azt bárkivel szabadon megteheti, két feltétellel: a családi házba senki idegen nem teheti be a lábát, és nem beszélünk egymásnak a kalandjainkról.

A gyerekek semmit nem vettek észre

Másnap, amikor felkeltem, olyan volt, mintha egy álomból ébredtem volna. Fel sem tudtam fogni, hogy mit is jelent az, amiben megegyeztünk a férjemmel, ezért próbáltam elterelni a gondolataimat. Még inkább a munkámra és a gyerekekre fókuszáltam. Külső szemlélők szerencsére semmit nem vettek észre az egészből, engem viszont belülről emésztett a gondolat.

Ahogy teltek a hetek, egyre inkább kezdtem felszabadulni a gondolattól, hogy mostantól szabadon ismerkedek. Máshogy néztem a munkatársaimra, vagy a férfiakra a tömegközlekedésen. Előrelépés viszont nem történt a dologban. Előttem állt a lehetőség, hogy ismerkedjek, én viszont folyton azon kaptam magam, hogy mindenkit a férjemhez hasonlítok…

Három hónap telt el így…

Három hónapig csak kerülgettük egymást a férjemmel, nem beszéltünk szinte semmiről, engem viszont belülről feszített a gondolat, hogy vajon mikor, kivel, mit csinálhat. Egy reggel, amikor munkába készülődtünk, egyszerűen kibukott belőlem: én ezt nem tudom megtenni.

A férjem arcán meglepettség helyett megkönnyebbülést láttam. Három hónap után rá kellett ébrednünk arra, hogy ha bárkit megkaphatnánk ezen a világon, akkor is egymást választanánk.

Ő is képtelen volt megtenni, és én is.

Ellenben elkezdtem más szemmel nézni rá, évek óta először úgy, mint régen.

Mónika történetét Szatmári Gabriella dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!