Egyéb kategória

5 coelhói bölcsesség a biciklizésről – nyilván teljesen komolyan

A biciklizés sokkal több mint eljutni A pontból B pontba. A biciklizés egy társadalmi jelenség, egy életérzés, egy mindset, egy közös pont mindannyiunk életében. És mint olyan, természetesen a dolognak megvannak a maga törvényei. Most elárulunk 5 olyan dolgot, amivel tisztában kell lennetek, mielőtt a nyeregre pattannátok.

vous - 2016.08.23.
5 coelhói bölcsesség a biciklizésről – nyilván teljesen komolyan

Ha nem tanultatok meg gyerekkorotokban biciklizni, UFÓK vagytok!

Higgyétek el, tudom, miről beszélek: 18 éves koromban tanultam meg tekerni – és ha ez kiderül egy társaságban, akkor azonnal megáll az élet. Mindenki rám néz, a pultos a bárban abbahagyja a poháröblögetést, a légy nem zümmög, a kutya nem ugat, a zenegép leáll.

Igen, 18 éves koromban tanultam meg biciklizni. Most ezen mit ragozzak? Így alakult.

Akkor landoltunk a Föld nevű bolygón a családommal, ezért csak ekkor éreztem szükségét annak, hogy megtanuljam. Get over it!

Objektum doboz

A férfiak mindent jobban tudnak – tehát biciklizni is

És amikor ezt a mondatot leírtam, csak szép csendben felemeltem a IRÓNIA feliratú képzeletbeli táblámat.

Tehát: ők úgy gondolják, ebben is jobbak. Ezzel még nem is lenne gond, mert mi, nők könnyedén felülemelkedünk az ilyesmin – csak ők szeretnek hangot is adni ennek. Szerencsésebb esetben csak demonstrálják a dolgot néhány lazának tűnő trükkel, kevésbé szerencsésebb esetben ránk szállnak, és elemezni kezdenek minket „segítő szándékkal”. Én még nem tekertem férfi társaságában anélkül, hogy az illető ne jegyezte volna meg:

  • túl lassan megyek, nem bírom a tempót
  • túl gyorsan megyek, így nagyon hamar el fogok fáradni
  • nincs ritmusa a tekerésemnek
  • túlságosan erőlködöm, ennek könnyedén kellene mennie
  • nem adok bele elég energiát
  • rossz helyen van a lábam a pedálon (rengeteg hibalehetőség van azon a pedálon…)
  • nem jól fogom a kormányt (rengeteg hibalehetőség van azon a kormányon…)

…és persze a fentiek végtelen számú módon kombinálhatóak. Bezzeg ők. Ők nem hibáznak, és még trükköket is tudnak. Olyan trükköket, amik senkit nem érdekelnek.

Objektum doboz

A zökkenőmentes úton lehet a legnagyobbat zakózni

Pár éve letekertem egy Zánka–Balatonfüred–Zánka távot zökkenőmentesen, majd a közel 40 kilométeres út végén, amikor már lassítottam a bicómmal, beledőltem egy száraz levendulabokorba. A barátom volt annyira tapintatos, hogy csak akkor tört ki éktelen röhögésben, amikor a „jól vagy?” kérdésre kinyögtem egy „azt hiszem”-et. Én viszont azóta is teljesen életképtelennek tartom magam. Elesni az ember mindig akkor fog, amikor nincs rá oka – és amikor látják.

Objektum doboz

A valóságban a közös bringázás sosem lesz romantikus

SOHA. Filmekben, fotókon nagyon jól néz ki – és mindenki fantáziál is egy darabig arról, hogy jaj, milyen jó is lenne egyszer, ha…

Aztán amikor oda kerül a sor, már a kormányra ülésnél problémákba ütközik a romantika. Egy könnyed, laza ugrással fent teremhetne az ember lánya – csak sajnos létezik egy gravitáció nevű dolog, ami miatt hosszú perceken keresztül kell próbálkozni a felugrással, mire az sikerül is. Azt hihetnénk, hogy ez volt a dolog legnehezebb része – de ha így tennénk, tévednénk. Csak akkor fogalmazódik meg az emberben, hogy majd valahogy onnan le is kéne jönni, amikor már szélsebesen teker a férfi.

És hogy hogy lehet onnan lejönni? Valahogy így:

Objektum doboz

Kölcsönkért bringával csak bénázni lehet

A bicikli egy annyira személyes dolog, hogy a sajátján kívül máséval csak bénázni tud az ember. Hiába lehet méretre állítani, hiába kell rajta ugyanazt csinálni, mégsem lesz soha ugyanolyan. Olyan ez, mint idegen laptopon gépelni: ugyanolyan a billentyűzete, minden betű a helyén van, mégis félremegy az ember ujja, és értetlenül áll a tény előtt, hogy van ember, aki számára AZ a bizonyos laptop nyújtja a legnagyobb biztonságot.

Ez a biciklikre is érvényes. Amikor ráülsz a nyeregre, ledöbbensz a tényen, hogy a haverod ezen érzi jól magát.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.