Egyéb kategória

5 biztos jel, hogy kicsit túltoltátok az edzést

Az edzésre ha egyszer igazán rákaptok, és turbó menetre kapcsoltok, nehéz róla leállni. Sokan túlzásba is esnek, és nem veszik komolyan a pihenőnapokat sem, ezt pedig a szervezet megbosszulja. Ezt fizikai tünetekkel jelzi is, kérve, hogy húzzátok be a kéziféket azonnal, különben nem lesz jó vége. Ti felismeritek ezeket a jeleket? Ha nem, segítek. 

vous - 2016.08.14.
5 biztos jel, hogy kicsit túltoltátok az edzést

Fájnak az izmaitok

Egy kis fájdalom kifejezetten jó érzés edzés után, mert érzitek, hogy tettetek magatokért. Ez az izomláz azonban tovaillan. Viszont ha azt tapasztaljátok, hogy a fájdalom visszatér, görcsös, és ólomsúllyal jár, akkor az egyértelmű jele a túledzésnek. Az ugyanis azt jelenti, nem hagytatok elég időt regenerálódni az izmaitoknak, és úgy terhelitek őket újra és újra. A Women'sHealth magazin szerint ebben az esetben tartsatok pihenőnapot, és látogassatok meg néhányszor egy sportmasszőrt!

Nyűg az edzés

Azt mondják, hogy ha nem mosolyogtok az edzés legalább 80 százalékában, akkor ott baj van. Ha azt veszitek észre, hogy a kezdeti lelkesedés inkább nyűgbe, depresszióba hajlik át, ideje szünetet tartanotok, kicsit lassítanotok, és lejjebb venni a terhelést, míg vissza nem tér a szenvedélyetek.

Forrás:
Sarkadi Nina

Nehezen lélegeztek

Ha légzés közben görcsös, szúró fájdalmat érzékeltek az oldalatoknál, gyomrotoknál, akkor az azt jelenti, hogy túledzettétek az ottani izmaitokat. A túlfeszített munka miatt ugyanis a mélyizmok feszülnek be, hogy segítsék a légzést, ami igencsak fájdalmas. Ha ezt érzitek, akkor pihenjetek, lélegezzetek nagyokat a szátokon keresztül.

Ingerültek vagytok

Bár az edzés velejárója az is, hogy csökkenti a depressziót és a szorongást, a túlzásba vitt edzés pont az ellenkezőjét érheti el. Ingerlékennyé, morcossá, levertté változhattok, ami a teljesítményetekre is kihat. Hiába edzetek, egyre mogorvábbak lesztek, és rosszabbul teljesítetek. Pihenjetek kicsit! 

Folyton szomjasak vagytok

A szomjúság a kiszáradás jele, a szervezetetek így is jelzi, hogy nem pótoltatok elég vizet az edzés mellett. Fordítsatok extra figyelmet a folyadékbevitelre, napi 2-3 liter vizet legalább innotok kell.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!