Egyéb kategória

Ezek a legjobb és legrosszabb italok a fogaitoknak

Szerintem egy vakítóan fehér fogsornál kevés szexibb dolog van, úgyhogy már csak ezért is érdemes foglalkoznunk a fogainkkal. El is hoztam nektek a legjobb és legrosszabb italokat, amik a fogaitokra hatással lehetnek!

vous - 2016.06.19.
Ezek a legjobb és legrosszabb italok a fogaitoknak

Ha csak friss leheletet vagy gyönyörűen vakító fehér fogakat szeretnétek, érdemes odafigyelni, mit isztok vagy esztek. Hogy mindenki egészséges és szép fogsorral legyen gazdagabb, el is hoztam nektek a Purewow oldaláról az 5 legjobb és legrosszabb italt, ami hatással van a fogaitokra!

Kezdjük a legjobbakkal!

1. Tej

A benne található D-vitamin és kalcium a test igazi megmentője. Ugyanúgy a fogaké is, hisz a tej kazeint is tartalmaz, mely egyfajta védőréteget képez a fogzománcon.

2. Vodka-szóda

Ha éppen egy bárban ültök, kérjétek tisztán a dolgokat. Nem hagy foltokat a fogakon, sőt a baktériumok nagy részét is megöli, amik egyébként a kellemetlen leheletért lennének felelősek.

Forrás:
pixabay.com

3. Zöld tea

A zöld tea az az ital, ami megadja a kellő koffeinadagunkat anélkül, hogy elszínezné a fogunkat.

4. Ásványvíz

Ahogy a neve is mutatja, tele van ásványi anyagokkal és kalcium-foszfáttal, melyek mind-mind segítenek újraépíteni a fogzománcot.

5. Csapvíz

A jó öreg H2O mind a mai napig a barátunk, és nemcsak az általános egészségre, de a fogainkra is jó hatással van. Nemcsak a kiszáradástól véd meg minket, hanem eltünteti a felesleges ételmaradékokat is a szánkból, fluoridtartalma pedig akadályozza a fogszuvasodást.

És a legrosszabbak!

1. Kóla és társai

Talán a legnagyobb ellenségei a fogainknak a cukros, savas és karamell-színezéket tartalmazó italok. És azzal, hogy diétás kólát kértek, nem lesz jobb sajnos. Fogyasztásuk után érdemes egy pohár vizet inni, ha enyhíteni szeretnétek a mellékhatásaikat.

2. Fekete tea és kávé

Minél sötétebb az ital, annál inkább hagy nyomot a fogakon. Kedvenc forró italunk, a kávé is ezek közé tartozik. A fekete tea helyett választhattok például zöld teát.

3. Bor

Egy pohár bor még természetesen az egészségünket szolgálja, azért mégsem érdemes túlzásokba esni. Savassága miatt érdemes valamilyen sajttal fogyasztani, hogy a szánkban helyreálljon a pH-egyensúly, illetve a vörösboroknak elég erős színező hatásuk van, melyekkel csak rásegítünk a fogaink elszíneződésére.

Forrás:
pixabay.com

4. Gyümölcslevek

Főleg a citrus- és narancslevek nem túl egészségesek, mivel magas savtartalmuk miatt hosszú távon rohamosan koptathatják a fogzománcunkat.

5. Palackos víz

Jó nyilván, nem ez a legrosszabb, egyszerűen csak nem olyan jó, mint a csapvíz, hiszen a természetben előforduló fluoridot tisztítás során eltávolítják, így érdemesebb inkább előbb említett változatát fogyasztanunk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.