Egyéb kategória

Ezek a legjobb és legrosszabb italok a fogaitoknak

Szerintem egy vakítóan fehér fogsornál kevés szexibb dolog van, úgyhogy már csak ezért is érdemes foglalkoznunk a fogainkkal. El is hoztam nektek a legjobb és legrosszabb italokat, amik a fogaitokra hatással lehetnek!

vous - 2016.06.19.
Ezek a legjobb és legrosszabb italok a fogaitoknak

Ha csak friss leheletet vagy gyönyörűen vakító fehér fogakat szeretnétek, érdemes odafigyelni, mit isztok vagy esztek. Hogy mindenki egészséges és szép fogsorral legyen gazdagabb, el is hoztam nektek a Purewow oldaláról az 5 legjobb és legrosszabb italt, ami hatással van a fogaitokra!

Kezdjük a legjobbakkal!

1. Tej

A benne található D-vitamin és kalcium a test igazi megmentője. Ugyanúgy a fogaké is, hisz a tej kazeint is tartalmaz, mely egyfajta védőréteget képez a fogzománcon.

2. Vodka-szóda

Ha éppen egy bárban ültök, kérjétek tisztán a dolgokat. Nem hagy foltokat a fogakon, sőt a baktériumok nagy részét is megöli, amik egyébként a kellemetlen leheletért lennének felelősek.

Forrás:
pixabay.com

3. Zöld tea

A zöld tea az az ital, ami megadja a kellő koffeinadagunkat anélkül, hogy elszínezné a fogunkat.

4. Ásványvíz

Ahogy a neve is mutatja, tele van ásványi anyagokkal és kalcium-foszfáttal, melyek mind-mind segítenek újraépíteni a fogzománcot.

5. Csapvíz

A jó öreg H2O mind a mai napig a barátunk, és nemcsak az általános egészségre, de a fogainkra is jó hatással van. Nemcsak a kiszáradástól véd meg minket, hanem eltünteti a felesleges ételmaradékokat is a szánkból, fluoridtartalma pedig akadályozza a fogszuvasodást.

És a legrosszabbak!

1. Kóla és társai

Talán a legnagyobb ellenségei a fogainknak a cukros, savas és karamell-színezéket tartalmazó italok. És azzal, hogy diétás kólát kértek, nem lesz jobb sajnos. Fogyasztásuk után érdemes egy pohár vizet inni, ha enyhíteni szeretnétek a mellékhatásaikat.

2. Fekete tea és kávé

Minél sötétebb az ital, annál inkább hagy nyomot a fogakon. Kedvenc forró italunk, a kávé is ezek közé tartozik. A fekete tea helyett választhattok például zöld teát.

3. Bor

Egy pohár bor még természetesen az egészségünket szolgálja, azért mégsem érdemes túlzásokba esni. Savassága miatt érdemes valamilyen sajttal fogyasztani, hogy a szánkban helyreálljon a pH-egyensúly, illetve a vörösboroknak elég erős színező hatásuk van, melyekkel csak rásegítünk a fogaink elszíneződésére.

Forrás:
pixabay.com

4. Gyümölcslevek

Főleg a citrus- és narancslevek nem túl egészségesek, mivel magas savtartalmuk miatt hosszú távon rohamosan koptathatják a fogzománcunkat.

5. Palackos víz

Jó nyilván, nem ez a legrosszabb, egyszerűen csak nem olyan jó, mint a csapvíz, hiszen a természetben előforduló fluoridot tisztítás során eltávolítják, így érdemesebb inkább előbb említett változatát fogyasztanunk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.