Egyéb kategória

A zsírégetésen túl: ezért fogyasszatok gyakran citromot!

A jó öreg citrom úgy tűnik, most is meg tud lepni. Nem csupán C-vitamin-tartalmáért érdemes fogyasztani, hanem számtalan más jótékony hatásáért is. Lássuk, pontosan mik is azok!
vous - 2016.05.24.
A zsírégetésen túl: ezért fogyasszatok gyakran citromot!

Mi, nők nagy rajongói lehetünk a sárga, savanyú kis gyümölcsnek. Hiszen a citrom zsírégető és fogfehérítő hatásán kívül is még rengeteg mindenre jó. Nemrég megírtuk, hogy miért olyan egészséges, ha citromos vízzel indítjuk a napot, de már arról is meséltünk, mennyi mindenben lehet segítségetekre a háztartásban is. Mivel rukkolhat elő még? A Bright Side most elárulta!

1. Segíti az emésztést

Azt szokták mondani, hogy az emésztésünk a közérzetünkre is hatással van. A citrom egy nagyon jó forrása a pektinsavnak, mely képes rendben tartani a vastagbelet. Reggel igyatok meg egy pohár langyos, citromos vizet, higgyétek el, azonnal beindítja az emésztéseteket.

2. A szemek jó barátja

Emlékeztek, régen azt mondták, együnk répát, hogy tudjunk fütyülni? Nos, egy újabb mantrát hoztam nektek. Egyetek citromot, hogy megvédjétek a szemeteket. A citrom rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz, mely megvédi a szemünket a szürkehályogtól és a makula-degenerációtól, vagyis a sárgafolt-sorvadástól.

3. Bőrünk méregtelenítése

Mindannyian tudjuk, hogy a bőrünk alapvető szépítő eszköze a bő folyadékbevitel. Ellenben ha citromos vizet isztok, az képes a foltokat és a ráncokat is csökkenteni, amitől a bőr sokkal simább és egészségesebb lesz.

4. Káliumlelőhely

Forrás:
www.pexels.com

Tudjuk, hogy a banán tele van káliummal, de képzeljétek, a citrom is! Gyakran alábecsülik a képességét és fontosságát, pedig szervezetünk harmadik leggyakoribb ásványi anyaga. Egyetek citromot az optimális szív-, agy-,vese- és izomműködéshez.

5. Gyulladáscsökkentő

Testünk gyakran tele van gyulladásokkal, melyek nem láthatóak kívülről. A krónikus gyulladásokat legtöbbször összefüggésbe hozzák a szervezet savasságával. A citrom képes csökkenteni a húgysavszintet, ami sokszor a gyulladást okozza.

6. Segít fenntartani a pH-egyensúlyt

Ugyebár a citrom a citrusfélék családjába tartozik, ezért savas eredetű, mégis meglepő, hogy a véráramba jutva valójában a test szöveteinek lúgosításában van fő szerepe. És ez miért jó? Azért, mert ugyan szükségünk van a savra a megfelelő emésztéshez, közben fontos a testünk pH-egyensúlyának fenntartása is. A túl sok sav betegségekhez vezethet, a magas koleszterinszinttől egészen a cukorbetegségig.

10 különleges citrusféle, amit ismernetek kell

Narancs, citrom, mandarin, grépfrút. Ősszel szinte kötelező minden háztartásban. A pomelo tavaly lett sláger, de egyre több különleges citrusfélével találkozni a hipermarketekben, bioboltokban vagy biopiacokon. Éppen ezért készítettünk is nektek egy infografikát 10 különleges citrusféléről és arról, hogyan fogyasszátok őket. A rajzért kattintsatok ide!

7. Segít a fogyásban

Mint már korábban említettem, a citrom nagy előnye, hogy segíti az anyagcserét, ezért a fogyni vágyók számára is ideális a fogyasztása. Rostjai nemcsak az emésztésben játszanak fantasztikus szerepet, hanem csökkentik az éhezés utáni sóvárgást is.

Citromot mindenkinek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.