Egyéb kategória

Nem mertek belevágni a futásba? Akkor legyetek IRONMAN-önkéntesek!

Rohamosan telnek a napok, a hónapok, egyre közelebb kerülünk a bikiniszezonhoz, a jó idő beköszönte is csak egyre jobban motivál bennünket arra, hogy a kanapén heverészés helyett a testünk és lelkünk felfrissüléséért tegyünk.
vous - 2016.04.19.
Nem mertek belevágni a futásba? Akkor legyetek IRONMAN-önkéntesek!

A VOUS-lányok már el is kezdtek mozogni, pontosabban futni, Takács Nórával közösen. Túl vannak az első Jónő-futáson, amivel az IRONGIRL megmérettetésére készülnek Kropkó Péter triatlonista segítségével. Ebben az a legjobb, hogy bárki szabadon csatlakozhat a VOUS-lányok havi egy edzéséhez, még az is, aki nem tervez részt venni a hivatalos versenyen. Persze a lányok nem elégszenek meg ennyivel.

Aki viszont komolyan veszi a futást, és szeretne részt venni az egyik legnagyobb versenyen, akkor erre a tökéletes választás az IRONMAN 70.3 budapesti versenye, melyet 2016. július 30-án tartanak.

Kropkó Péter a verseny csodás helyszínének adottságain kívül az önkéntesek hatalmas segítségére is hangsúlyt fektet a szervezés során, hiszen nélkülük nem sikerülhet úgy az esemény, ahogyan azt szeretnék.

Amikor 2012 őszén először utaztunk a németországi Hanauba, az IRONMAN európai központjába, hogy bemutassuk az IRONMAN budapesti megrendezésének nagyszerű lehetőségeit, az egyik tisztségviselő emlékeztetett rá bennünket, hogy a verseny megrendezésének egyik fő kulcsa az önkéntesek aktív támogatása.

A versenyen részt vevőknek szüksége van az emberek támogatására és odaadására, és persze a segítségükre a futás ideje alatt. Mindez nemcsak erőt adhat, hanem az esetleges balesetek, rosszullétek minimalizálására és a folyadékpótlásra is az önkéntesség a megoldás.

A Hawaii-szigeteken például közel hatezer önkéntes dolgozik az IRONMAN világbajnokság idején. Akad olyan frissítőállomás, ami például egy bizonyos szálloda előtt található, pont azért, mert a szálloda a dolgozói munkájával kíván támogatást nyújtani a verseny résztvevőinek.

Forrás:
ironman budapest

Hazánk ezen nívós eseményén is az eddigieknél jóval nagyobb önkéntestáborra lesz szükség. Kropkó Péter elmondása szerint kicsit félt, hogy hogyan sikerül majd ennyi ember segítségét kérni, de az emberek bizalmukkal már bizonyítottak az első versenyükön.

Ha nem futnátok, de ti is támogatnátok embertársaitokat a verseny ideje alatt, jelentkezzetek önkéntesnek! Ne feledjétek, nélkületek nem sikerülhet!

További információt az IRONMAN Budapest oldalán találtok ITT!

Ajánlott cikkek