Egyéb kategória

Így vessetek véget a „mosott rongy”-reggeleknek

A reggeli ébredés befolyásolja az egész napunkat. Ha hirtelen, rossz érzéssel kelünk, egész nap stresszesek és negatívak leszünk. Nehéz dolog eltalálni azt az állapotot, amikor boldogan és kiegyensúlyozottan pattanunk ki a szeretett ágyunkból.
vous - 2016.04.24.
Így vessetek véget a „mosott rongy”-reggeleknek

Csörög az ébresztő, csukott szemmel kalimpálunk a hang után, igyekszünk minél hamarabb leállítani az irritáló hangot. Egy újabb nap, újabb feladatokkal és tervekkel. Az óra láttán egyből eszünkbe jut, mennyi mindent kell ma tennünk, mennyi mindenre kértek meg minket, hova hányra kell menjünk, és még sorolhatnám. Ezektől mind egyből ingerültek leszünk, és máris stresszes a reggelünk és a napunk.

Ám pánikra semmi ok, van megoldás a zökkenőmentes, kiegyensúlyozott ébredésre, amit nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek.

Motiváció

Nem egy őrült, elérhetetlen célra gondolok, sokkal inkább egy olyanra, amit még aznap teljesíthettek. Ezek elérésének vágya motivál, és így segít az ébredésben. Ilyen lehet például az ebédidő, amit aznap hasznosan és különlegesen töltötök, mondjuk a kedvenc ételetekkel, lehet egy délutáni pihenés, az aznapi randi, bármi, ami pozitív hatással lesz a napotokra – írja a Popsugar.

Forrás:
pexels.com

Horgony

Legyen valami a napotokban, amiért megéri kitartani. Hasonló, mint a motiváció, csak itt nem egy célról beszélünk, hanem egy biztos, előre megtervezett dologról. Ilyen egy előre lefoglalt kirándulás, a szabadságotok napja, látogató a régen látott barátnőtökhöz, és így tovább. Emlékszem, én anno az iskolai kirándulások előtt egy héttel éltem át a legnagyobb energiabomba reggeleket.

Ne halogassatok!

Ez a legfontosabb ahhoz, hogy nyugodt szívvel ki tudjatok kelni az ágyból. Ha valami elég fontos ahhoz, hogy küzdjetek érte, ez legyen az első lépcsőfok! Ne ütemezzétek át egy másik napra, mert akkor a boldogságotokat is későbbre halasztjátok, azért pedig igazán kár lenne.

Mert minden reggel egy újabb remény!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.