Egyéb kategória

Így vessetek véget a „mosott rongy”-reggeleknek

A reggeli ébredés befolyásolja az egész napunkat. Ha hirtelen, rossz érzéssel kelünk, egész nap stresszesek és negatívak leszünk. Nehéz dolog eltalálni azt az állapotot, amikor boldogan és kiegyensúlyozottan pattanunk ki a szeretett ágyunkból.
vous - 2016.04.24.
Így vessetek véget a „mosott rongy”-reggeleknek

Csörög az ébresztő, csukott szemmel kalimpálunk a hang után, igyekszünk minél hamarabb leállítani az irritáló hangot. Egy újabb nap, újabb feladatokkal és tervekkel. Az óra láttán egyből eszünkbe jut, mennyi mindent kell ma tennünk, mennyi mindenre kértek meg minket, hova hányra kell menjünk, és még sorolhatnám. Ezektől mind egyből ingerültek leszünk, és máris stresszes a reggelünk és a napunk.

Ám pánikra semmi ok, van megoldás a zökkenőmentes, kiegyensúlyozott ébredésre, amit nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek.

Motiváció

Nem egy őrült, elérhetetlen célra gondolok, sokkal inkább egy olyanra, amit még aznap teljesíthettek. Ezek elérésének vágya motivál, és így segít az ébredésben. Ilyen lehet például az ebédidő, amit aznap hasznosan és különlegesen töltötök, mondjuk a kedvenc ételetekkel, lehet egy délutáni pihenés, az aznapi randi, bármi, ami pozitív hatással lesz a napotokra – írja a Popsugar.

Forrás:
pexels.com

Horgony

Legyen valami a napotokban, amiért megéri kitartani. Hasonló, mint a motiváció, csak itt nem egy célról beszélünk, hanem egy biztos, előre megtervezett dologról. Ilyen egy előre lefoglalt kirándulás, a szabadságotok napja, látogató a régen látott barátnőtökhöz, és így tovább. Emlékszem, én anno az iskolai kirándulások előtt egy héttel éltem át a legnagyobb energiabomba reggeleket.

Ne halogassatok!

Ez a legfontosabb ahhoz, hogy nyugodt szívvel ki tudjatok kelni az ágyból. Ha valami elég fontos ahhoz, hogy küzdjetek érte, ez legyen az első lépcsőfok! Ne ütemezzétek át egy másik napra, mert akkor a boldogságotokat is későbbre halasztjátok, azért pedig igazán kár lenne.

Mert minden reggel egy újabb remény!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.