Egyéb kategória

5 fűszer, amiről nem is gondolnátok, hogy egyben gyógynövény is!

Van köztetek olyan, aki egy bevásárlásnál a zöldséges standnál aszerint válogat, hogy mely növényekre számíthat a legnagyobb bajban is? És ezalatt nem a korgó hasatokra gondoltok, hanem az egészségetekre? Mert bizony akadnak olyan fűszerek, amelyek nem csak az ízlelőbimbóitok miatt fontosak!
vous - 2016.04.18.
5 fűszer, amiről nem is gondolnátok, hogy egyben gyógynövény is!

Gondolnátok, hogy mindannyian egy patikában éltek? Pontosan. Induljunk ki abból, hogy mindenki konyhájában vagy spájzában biztosan található fokhagyma, vöröshagyma, petrezselyem. A háziasszonyoknál pedig még pluszban fellelhető oregánó, esetleg kömény. Nos, tényleg mind igazi fűszer. Vagy mégsem? Ám el kell áruljam, ezek mind gyógynövények is egyben!

Vöröshagyma

Forrás:
www.pixabay.com

Mire használtátok eddig? Ehetitek nyersen, hozzáadhatjátok a rántottátokhoz, készíthettek belőle akár levest is.

Mire használjátok még? Hívjátok segítségül, ha felső légúti megbetegedésben szenvedtek. Gyógyítja a sebeket, és a hasgörcsöt is oldja.

Fokhagyma

Forrás:
www.pixabay.com

Mire használtátok eddig? A húspácoknál már szinte nélkülözhetetlen összetevő, és szerves része a currynek is. A lángos pedig nem az igazi nélküle.

Mire használjátok még? Ha magas a vérnyomásotok, helyreállítja, csökkenti a koleszterinszinteteket, de akár a fejfájásotokat is, emellett megszünteti a haspuffadást.

Petrezselyem

Forrás:
www.pixabay.com

Mire használtátok eddig? A levele frissen és szárítva is kiváló főzésnél és sütésnél, akár előételről, akár főételről van szó.

Mire használjátok még? Vizelethajtóként funkcionál a gyökere és a termése. Fokozza a hajszálerek áteresztőképességét, és a gyulladásokat is csökkenti.

Kömény

Forrás:
www.pixabay.com

Mire használtátok eddig? Rászórhatjátok egy mennyei körözöttes kenyérre, belefőzhetitek a karácsonyi töltött káposztába, vagy rásüthetitek a sajtos pogácsára.

Mire használjátok még? Ha nehezen emészti meg a szervezetetek az ételeket, az ebből adódó fájdalmakat briliánsan orvosolja. De jó a baktériumok és a gombák ellen is.

Oregánó

Mire használtátok eddig? A mennyei olasz tészták és pizzák elképzelhetetlenek nélküle. De passzol még a grillezett húsokhoz és sült zöldségekhez is.

Mire használjátok még? Szokás a „természet antibiotikumaként” is emlegetni, baktériumölő hatása miatt. Az influenzát, a köhögést csillapítja, az idegeket pedig nyugtatja.

Nektek melyik vált be?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.