Egyéb kategória

„Elfelejtettem leszedni a sminket.”„Én még tettem is pluszba” – Ilyen volt az első közös Jónő futás

Március 31-én Takács Nórát követve és a VOUS-lányok összegyűjtötték bátorságukat, felvették legszebb futóruhájukat (és egyben életükben az elsőt), és nekivágtak a legelső Jónő futásnak, amin ezentúl havonta részt vesznek. De nemcsak mi, a Hogyan legyek jó nő? oldal számos követője is velünk tartott. Ilyen volt az első közös Jónő futás.
vous - 2016.04.01.
„Elfelejtettem leszedni a sminket.”„Én még tettem is pluszba” – Ilyen volt az első közös Jónő futás

A futás kellemes része

Izgatottan, de inkább félve vágtunk neki az első közös edzésnek. Takács Nórával és öt VOUS-lánnyal közösen indultunk neki március 31-én az első közös Jónő futásnak, amit egy hivatalos IRONGIRL-kampányfotózás előzött meg. Nórával és a csajokkal szuperül éreztük magunkat, nem hazudok: a felkészülésnek talán ez volt a legkevésbé fájdalmas része. Pózoltunk, nevettünk, majd megint pózoltunk – mindezt Nóra segítségével, aki a modellkedés minden csínját-bínját próbálta átadni nekünk.

A ruha megvan, de mi van a sminkkel?

Az elkészült képekkel mindenki elégedett volt, a szettünk rendben volt, a Barbie, akarom mondani VOUS-csapat készen állt a futásra. Már csak egy kérdés nem volt tisztázva: mi a helyzet a sminkkel futáskor? Tudom, rávágnátok, hogy semmi, nem kell! A VOUS-lányok között azonban vicces párbeszéd játszódott le.

– Szerintetek sminkben lehet futni? Elfelejtettem leszedni.

– Viccelsz? Én még tettem is fel pluszba!

Hát, így készültünk mi a nagy pillanatra.

Sok jó nő kis helyen is…

A rózsaszín csapat Nóra vezénylésével a parkolóban várta a legbátrabbakat, akik úgy döntöttek, velünk tartanak az első edzésen. Öröm volt látni, mennyi vidám, izgatott lány csatlakozott hozzánk. A futni vágyó jó nőket Nóra, Kropkó Péter és az IRONMAN csapata köszöntötte, és persze a viccelődéssel megfűszerezett lelkesítő beszéd sem maradhatott el.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

VÉGRE! A beszéd után elindult a bemelegítő kocogás, Péter szuper tanácsokkal látott el minket, kezdő és kevésbé kezdő futókat. Mindent megtudhattunk a helyes testtartásról, a jó lábtechnikáról és a jó futásról. Szívesen leírnám nektek, de bevallom, az izgalomtól nem sok mindenre emlékszem, így én tutira ott leszek a következő edzésen is!

Egy azonban megmaradt, és próbálom is betartani:

futáskor ne felfelé lökjük magunkat a talajtól, hanem előrefelé!

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

A kocogást nyújtás és további bemelegítés követte. Mondanom sem kell, ez is vicces hangulatban telt.

Forrás:
Molnár Anikó

Miután mindenünket átmozgattunk és teljesen bemelegedtünk, kezdődhetett a futóiskola. Bizony! Kropkó Péternek és a csapatnak köszönhetően egy kicsit visszarepülhettünk az időben, egyenesen a tesiórára. Mielőtt elvenném a kedveteket, fontos megjegyezni, ebből a történetből hiányzott a szenvedős rész.

Forrás:
Molnár Anikó

A futóiskola után már csak egy dolog volt hátra. Igen, a futás! Három különböző csoportra osztottuk magunkat (kezdő, középhaladó és haladó), és e szerint futott mindenki a maga tempójában. Mi, a kezdő csibecsapatban 1 perc futás, 1 perc gyors séta technikával küzdöttük át magunkat a 12 percen. Be kell valljam: én, aki az első emeletre felsétálok, és kifulladok, megcsináltam és kibírtam, hála a profi felkészítő csapatnak.

Ha eddig bátortalannak vagy felkészületlennek éreztétek magatokat, remélem, kedvet kaptatok. Várunk titeket szeretettel a következő Jónő futáson is, áprilisban!

Forrás:
Molnár Anikó

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek! 🙂

Fussátok le velünk az IRONGIRL-t!

Ha kedvet kaptatok a futáshoz, és a közös felkészülés mellett kipróbálnátok magatokat a 6 kilométeres IRONGIRL futáson is, a versenyről és a felkészülésről ide kattintva mindent megtudhattok, itt pedig egyenesen jelentkezhettek is a versenyre.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!