Egyéb kategória

Ezeket a boldogtalan szokásokat gyorsan iktassátok ki az életetekből!

Különbözőek vagyunk, mégis mindannyian egy dologra vágyunk az életben: a boldogságra. Szinte lehetetlen meghatározni, hiszen annyi formát ölthet, hogy csak na. A másik oldalon viszont ott a boldogtalanság, ami sokkal könnyebben beazonosítható. Az ember tudja, mi az, ami boldogtalanná teszi, de sokszor észre sem veszi, mi az, ami boldoggá.
vous - 2016.01.24.
Ezeket a boldogtalan szokásokat gyorsan iktassátok ki az életetekből!

A boldogtalanság pont olyan káros, mint a passzív dohányzás. A Stanford Egyetem tanulmányából – amiben 80 éven keresztül vizsgálódtak a tudósok – kiderült, hogy azok, akik körül boldogtalan emberek vannak, sokkal nagyobb eséllyel lesznek betegek, és az élettartamuk is rövidebb másokénál.

A University of Illinois tanulmánya pedig azt is megállapította, hogy az életkörülményeknek nem sok közük van a boldogsághoz.

Bebizonyították, hogy azok, akik dollármilliókat keresnek évente, aligha boldogabbak, mint azok, akik átlagos életszínvonalon élnek. A University of California kutatása pedig kimutatta azt, hogy a genetikának és az életkörülményeknek csak 50%-ban van közük a boldogsághoz. A többi már rajtunk múlik.

Forrás:
iStock

Boldogtalan szokások


Amikor valaki a környezetünkben boldogtalan, nem szívesen vagyunk a közelében. Érezni a körülötte lévő negatív energiákat, amik minket is lehúznak. Tudjátok, ellenségesek, csúnyán néznek, csak ülnek és bámulnak, semmi pozitív gondolat nincs bennük, rossz velük egy légtérben lenni. Egyes szokások pedig végtelennek tűnő boldogtalansághoz vezetnek.

Itt van nyolc szokás, amik ha rátok is jellemzőek, próbáljátok elfelejteni őket. Mert egyrészt nem vezetnek a boldogtalanságon kívül sehova, másrészt tényleg meg lehet kattanni tőlük hosszú távon…

1. Egyszer majd, ha…

Várakozás arra, hogy majd a jövőben biztos minden sokkal jobb lesz. Közhely. Éljetek a mának, a pillanatnak, és értékeljétek azt, amitek van.

2. Otthon kényelmesebb…


Állandóan otthon akartok maradni, mert nincs kedvetek senkihez. Ha begubóztok a négy fal közé, jobb lesz? Nem. Szóval ideje a pizsamát valami csinosabbra cserélni, és elindulni az éjszakába!

3. Áldozatként éltek

Mártírkodtok, és úgy érzitek, az életetek egy semmi. Egy nulla. Pont olyan nulla, mint amilyenek ti is vagytok. Nem és nem. Csak rajtatok múlik, milyen életet éltek. 


4. Pesszimisták vagytok

Csak egy kérdés. Válaszoljatok rá itt és most, kommentben. De őszintén! Mi a jó abban, hogy mindig a negatív oldalát látjátok mindennek?

Forrás:
giphy.com

5. Panaszkodtok

De állandóan. Minden apróság miatt, ami veletek történik. Letört a körmötök, nem úgy áll a hajatok, és az élet már soha nem lesz jobb. Ugyan… Tudom, hogy nem szabad a saját problémánkat máséhoz hasonlítani, de azért néha jó lenne két lábbal a földön maradnotok, és rájönnötök, hogy másoknak néha sokkal, de sokkal keményebb az élete, mint a tiétek. 


6. Szeretitek a szőnyeget

Mármint inkább alásöpörni a problémáitokat. Mert nem akartok foglalkozni velük és nem akartok tudomást venni róluk.

7. Nem akartok javítani a helyzeteteken

Bele vagytok szorulva a depibe, szorongtok, és igazából már annyira megszoktátok ezt az egészet, hogy nektek ez jó. Mert kényelmes, és nem kell tennetek semmit, nem kell kilépnetek a komfortzónátokból sem. Kár, pedig az élet odakint csodaszép! 


8. Féltékenykedtek, irigykedtek

Másnak szebb a haja, jobb a cipője, menőbb a telefonja. Ha állandóan máshoz hasonlítgatjátok magatokat, hamar megkeseredtek majd. Mindig mindenkinél van jobb, de ti úgy vagytok tökéletesek, ahogy!

És ha nem hiszitek el, csak nézzetek a tükörbe, és vegyétek észre, hogy pont olyan különlegesek, okosak, szépek vagytok, ahogy mindenki más – a maga módján. 🙂

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.