Egyéb kategória

Az új csodadiéta csökkentheti az Alzheimer-kór kockázatát

Tudósok szerint egy új diéta, ami tartalmaz napi egy pohár bort is, felére csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. A fogyókúra felkerült az amerikai listák legjobbjai közé is.
vous - 2016.01.08.
Az új csodadiéta csökkentheti az Alzheimer-kór kockázatát

A most divatosnak számító diétákkal szemben a MIND diétát a chicagói Rush University orvosai állították össze annak érdekében, hogy védje az emberi szervezetet a demencia tüneteitől, a szívinfarktustól vagy az agyvérzéstől. Az étrendbe napi egy pohár bor, leveles zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, diófélék, baromfik, bogyós gyümölcsök és hal tartoznak.

A vörös húst, az édességeket és a gyorséttermi kajákat – ahogy az várható volt – szigorúan kizárja.

Kezdetleges vizsgálatok azt mutatják, hogy azoknál, akik ezt a diétát tényleg szigorúan betartják és követik, az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata 53%-kal csökkent. Ha valaki pedig mérsékelten tartja be a diétát, ez a szám 35%-ra csökken.

Martha Clare Morris epidemiológus, a MIND diéta kitalálója is megerősítette, hogy a fogyókúrának ez a fajtája bizonyítottan csökkenti az Alzheimer kockázatát. Ehhez pedig már a diéta mérsékelt betartása is elegendő lehet.

„Még mindig rengeteg dolgot kell megvizsgálnunk ezen a területen, és arra számítok, hogy a továbbiakban is tudunk majd előrelépést produkálni az egészséges táplálkozás terén.”

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Különleges szigetek Izland körül
Világ
Különleges szigetek Izland körül
vous - 2024.11.09.
Björk kétségtelenül Izland egyik ikonikus női alakja, aki világhírű énekesnőként és zeneszerzőként ismert. Az avantgárd popzene királynője nemcsak zenéjében, hanem megjelenésében és egész művészetében képviseli szülőföldje szellemiségét.

Otthon

3 tipp a tisztább otthoni levegőért
Otthon
3 tipp a tisztább otthoni levegőért
vous - 2024.11.27.
Az otthonunk levegője gyakran több szennyeződést tartalmaz, mint a kültéri levegő. Az épületek hatékony szigetelése ugyan sok energiát takarít meg, ezzel együtt azonban korlátozza a levegő természetes áramlását. Így a por, a vegyi anyagok, az allergének és a páratartalom felhalmozódik, ez pedig hosszú távon növeli a légúti megbetegedések kockázatát.