Egyéb kategória

Szépségrutinok, amikkel a téli betegségeket is elkerülhetitek

Azt hiszitek, mindent tudtok, ami ahhoz szükséges, hogy szépek és egészségesek legyetek? Rengeteg vizet isztok, estére lemossátok a sminketeket, néha még az ecseteket is kimossátok. Ép testben ép lélek. Itt a tél, a hideg, és megkezdődött az influenza-, na meg a náthaszezon. Ilyenkor pedig érdemes még jobban odafigyelni.
vous - 2015.12.28.
Szépségrutinok, amikkel a téli betegségeket is elkerülhetitek

Azt már megírtuk, hogyan szabadulhattok meg a pattanásoktól, hogyan mossátok le a sminketeket rendesen, és hogyan győzhetitek le a mitesszereket, amiket a száraz bőr okoz. Most is hasonló a téma, de egy kicsit komolyabb. Mindannyian utálunk betegek lenni, a megelőzéséért pedig a lehető legtöbb módon próbálunk tenni. Tudtátok, hogy a szépségrutinotok is segítségetekre lehet abban, hogy ne zsepik között, teával a kezetekben, betegen nézzétek a kedvenc sorozatotokat télen? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megismerjétek őket!

Tartsátok tisztán a sminkecseteket
!

A baktériumok imádnak megtelepedni a mi kis drágáinkon. Nap mint nap használjuk őket, az arcunkhoz, a szemünkhöz, a szánkhoz vesszük a sminkecseteket. Ha azonban mindennap megtisztítjátok őket, elkerülhetitek, hogy az ecseteken lévő baktériumok megbetegítsenek titeket. Tudtátok, hogy az almaecet tökéletes választás, ha tisztán akarjátok tartani a sminkecseteiteket? Itt olvashattok róla bővebben.

Forrás:
Pixabay

Figyeljetek a sminktáskátokra!

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a szennyeződések és baktériumok imádják a sminktáskákat. Ne felejtsétek el tisztán tartani! Az influenzavírusok aránylag gyengék, ezért ha az átlagos tisztítási és fertőtlenítési dolgokat elvégezzük, könnyen megölhetjük őket. A megfelelő sterilizáláshoz pedig az is elég, ha 10 másodpercig rajtahagyjuk a tisztítószert az adott felületen. Ha a sminktáskátok textilből készült, ki is moshatjátok.

Igyatok sok vizet!


Valahogy mindig itt kötünk ki. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel nemcsak azért fontos, hogy a bőrötök ne legyen száraz, hanem azért is, hogy a szervezetetek rendben legyen. A hideg elvesz a bőr nedvességéből, amit pótolnotok kell. Ha pedig már betegek vagytok, és gyógyszerekkel tömitek magatokat, mindenképp hidratáljatok!

Kipirosodott orr

A zsebkendők átka. Ha túl sokat fújjuk az orrunkat, egy idő után nemcsak kipirosodik, hanem sebes is lehet. Aztán meg sminkkel akarjuk eltüntetni, amitől csak rosszabb lesz. Hidratálókrémekkel viszont gyorsan meggyógyíthatjátok a bőrt. Ha pedig mindenképp sminket akartok viselni, vigyázzatok arra is, hogy ne terheljétek túl a bőrötöket, és inkább hidratálókrémet tartalmazó alapozót használjatok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!