Egyéb kategória

9 idézet Jane Austentől, amit örökre véssetek a szívetekbe!

Imádtam Jane Austen könyveit bújni. Az írónő makacsságát, stílusát, pökhendiségét imádtam. A Büszkeség és balítélet olvasása után falni kezdtem a könyveit. Megnéztem az összes filmfeldolgozást belőle, és annyira szerettem volna olyan elmés, csipkelődős nő lenni, mint Elizabeth. Éppen ezért hoztam nektek néhány olyan idézetet az írónőtől – aki 240 éve a mai napon született –, amelyet bármikor érdemes újra elővennetek.
vous - 2015.12.16.
9 idézet Jane Austentől, amit örökre véssetek a szívetekbe!

Jane Austen könyvei nem holmi lányregények, hanem igazi szépirodalmi remekművek. Főszereplőit pont azért szerettük, mert határozottságuk, műveltségük szöges ellentétben állt a balga környezetével. Csodáltuk őket. Olyanok akartunk lenni mi is. Céltudatosak, makacsak, merengők, romantikusak.

Azt hiszem, nem vagyok egyedül, ha azt mondom, az írónő sorai mély nyomot hagytak bennem. Állhatatos mondatai apránként csepegtetnek minden könyvmolyba bölcsességet. Hoztam is nektek párat.

Akárhol vagy, légy mindig elégedett, kivált odahaza, hiszen ott kell töltened időd javarészét.

Ha habozik igent mondani, mondjon bátran nemet.

Egy nő ne menjen férjhez csak azért, mert megkérik, vagy mert az illetőnek nagyon tetszik, és meg tud írni egy tűrhető levelet.

A testi méretek és a lelki bánat nem szükségképpen függnek össze. Termetes, kövér személyt éppúgy érhet mélységes lelki megrázkódtatás, mint a világ legkecsesebb teremtését.

Forrás:
dullaprutten.tumblr

A túlságosan engedékeny, határozatlan jellemben az a legfőbb rossz, hogy még abban sem lehet megbízni, ha valami befolyás érvényesül nála. Az ember sohasem lehet bizonyos benne, vajon a jó befolyás tartósan hat-e. Bárki megingathatja; aki hát boldog akar lenni, legyen állhatatos.

A veszteség is lehet néha nyereség.

Az igazi bölcs azt fordítja éppen a javára, ami akad.

A természetesség az egyetlen, ami egy csinos lány szellemét is oly vonzóvá teheti, mint a külsejét.

Mondhatom, nincs nagyobb gyönyörűség az olvasásnál. Az ember mindent megun, de egy jó könyvet soha. Ha majd saját házam lesz, szerencsétlen lennék egy kitűnő könyvtár nélkül.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.