Egyéb kategória

Jótékony hatással van rátok, ha barátkoztok, meg is mondom, miért

Barátok nélkül nem nagyon tudnánk boldogulni, ez tény. Eddig is tudtuk, hogy a barátaink a lehető legfontosabbak a számunkra, de most az is kiderült, hogy az egészségünkre is jótékony hatással van a barátkozás.
vous - 2015.11.14.
Jótékony hatással van rátok, ha barátkoztok, meg is mondom, miért

Noszogat

Egy 2012-es tanulmány is bebizonyította, hogy sokkal nagyobb hatással van ránk, ha Anyukánk helyett valamelyik barátunk noszogat minket, hogy csináljuk meg a feladatunkat. Szükségünk van arra, hogy a barátaink adjanak nekünk egy lökést a cselekvéshez, magunktól nem menne.

Lenyugtat

A barátok azok, akiknek a vállán nyugodt szívvel kisírhatjuk magunkat, bár ez a kijelentés már egy közhellyé nőtte ki magát az utóbbi időben. Az viszont tény, hogy egy baráttal az oldalunkon sokkal könnyebb szembenézni a stresszes helyzetekkel, van kivel megbeszélni a problémáinkat, van kire támaszkodnunk, így sokkal hamarabb tudjuk átvészelni a nyugtalanító perceket. Ez leginkább ránk, nőkre igaz, mivel mi minden stresszes helyzetben máris magunkhoz ragadjuk a telefonunkat, és írunk a barátnőnknek, ez pedig pontosan elég ahhoz, hogy lenyugtasson minket.

Forrás:
Pixabay

A hosszú élet titka

Azért nem olyan egyszerű a helyzet, hogy ha vannak barátaid, akkor az biztos út a 100 éves kor felé. Ez nem így működik, viszont az erős társadalmi kötelékek hosszabb életet eredményeznek, amit több kutatással is alá lehet támasztani. A végén még tényleg megéljük az egy évszázadot.

Növeli a rák túlélési arányát

Azt már tudjuk, hogy az erős társadalmi kötelékekkel tovább élhetünk, de azt gondoltátok volna, hogy még a rák leküzdésében is segít a barátkozás? Még egy érv amellett, hogy egymás nyakán lógjunk a barátnőnkkel.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Mivel a barátainktól megnyugszunk, sokkal könnyebben tudnak minket lenyugtatni, mint bárki más, sőt még abban is segítenek, hogy tovább éljünk, így már az sem lehet meglepő, hogy a szívünkre is jó hatással vannak. A barátkozás csökkenti a vérnyomást, ami, valljuk be, nem kis segítség szívünk számára.

Ajánlott cikkek