Egyéb kategória

Ha ti is itt tartjátok a gabonapelyhet, akkor könnyebben elhízhattok

Gondoltátok volna, hogy a gabonapelyhetek tárolásán is múlhat a testsúlyotok? Sokkoló, de így van. Nézzétek meg, ti jó helyen tartjátok-e az ételeiteket!
vous - 2015.10.23.
Ha ti is itt tartjátok a gabonapelyhet, akkor könnyebben elhízhattok

A kutatók több mint 200 olyan háztartást tanulmányoztak, ahol legalább két 18 éven alatti gyermek lakott, akik általában imádják a gabonapelyheket. Aztán megmérték az anyukák súlyát és magasságát. A kutatásból pedig kiderült, hogy azok a nők, akik a polcon egy kis tálkában, müzlisdobozban vagy edényben tartják a gabonapelyhet, müzlit, közel 10 kilóval nehezebbek, mint szomszédaik, akik azt a szekrényben, dobozban hagyják – írja a Women’s Health Magazine.

Forrás:
pixabay.com

Továbbá amellett, hogy a gabonapehely összefüggésben van a testsúllyal, rájöttek, hogy azok, akiknél az üdítő ki volt rakva a polcra, nagyjából 11 kilóval nehezebbek voltak, mint szomszédaik. Azonban azok, akik egy tál gyümölcsöt tartottak az asztalon mintegy 5 kilóval kevesebbek voltak.

Ez az úgynevezett ‘see food diet’ alapja is. Ez azt jelenti, hogy azt eszel, amit látsz.

– magyarázza Brian Wansink, a tanulmány vezetője. Ideje, hogy az üdítőket, cukrokat és gabonapelyhet tegyétek el jó mélyen a szekrénybe, de a friss vizet és a gyümölcsöket rakjátok csak ki az asztalra, hogy mindig szem előtt legyenek!

Ajánlott cikkek