Egyéb kategória

Dráma! Minél többet Facebookozunk, annál jobban hízunk

Azt már a saját bőrünkön tapasztalva is tudjuk, hogy a közösségi oldalak használata függővé tesz minket, és mondjuk ki, néha antiszociálissá is, na de hogy meg is hízhatunk tőle?! Sajnos ez a szomorú igazság.
vous - 2015.10.07.
Dráma! Minél többet Facebookozunk, annál jobban hízunk

Van okunk aggódni! Egy kanadai tanulmányból kiderült, minél többet és gyakrabban használjuk kedvenc közösségi oldalainkat, annál nagyobb az esély arra, hogy mindeközben magunkhoz vegyünk egy jó nagy adag édességet.

A legújabb kanadai kutatás során 9000 gimnazista diákot vizsgáltak meg és kiderült, hogy azok a fiatalok, akik több közösségi oldalt (Facebook, Instagram, Twitter, Whatsup) is használnak, 67%-os eséllyel vettek magukhoz kevesebb mint egy óra elteltével cukros nassolnivalót. Két óra elteltével a cukor mennyisége másfélszeresére nőtt, öt óra múlva pedig háromszor annyi cukrot kívántak. Megdöbbentő, ugye?

Forrás:
Pexels

Ami azonban egy kis megnyugvást hozhat, hogy a tudósok a kóros elhízás és a közösségi média használata között (még!) nem találtak összefüggést. Huh!

Ti magatokra ismertetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.