Egyéb kategória

Sokkal boldogabb lesz a gyerek, ha hagyjátok szárnyalni

Ha már így a nap témájánál vagyunk, egy függetlenedő fiatal felnőttnek olykor igenis terror lehet, ha nem tud kellően eltávolodni a szüleitől, nem tud saját lábra állni, felnőni, a saját életét élni. Vagy ha meg is lépi ezt, folyamatos kritikát kap a szüleitől, gyakoriak a nézeteltérések. Terror a javából.
vous - 2015.09.11.
Sokkal boldogabb lesz a gyerek, ha hagyjátok szárnyalni

Miért nem ÍGY csinálod?

Ha valamitől, ettől készül ki leginkább a „gyerek”, mert otthon mindig katonás rend volt, a ti lakásotokban miért van ilyen kuszaság, és különben is, miért nem házasodtok meg, itt van már az ideje, meg túlságosan szórjátok a pénzt, és tejóég, MILYEN gönc van rajtatok, hát mit gondol majd rólatok az utca embere, meg a kollégák?!

Néha meg túl sok kéretlen tanácsot adnak, ami csak még jobban összezavar benneteket, de ők csak JÓT akarnak, meg azt akarják, hogy legyetek BOLDOGok.

Nos, itt a baj.

Jennifer Senior is beszél erről a jelenségről a TED-előadásában, a szülők ugyanis, mikor bővül a család, kétségbeesetten szeretnék a legjobbat kihozni magukból (meg a gyerekből). És azt a célt tűzik ki maguk elé, hogy a gyerekeik boldogok legyenek, pedig a boldogságot nehéz meghatározni, ugye? Ki tudja megmondani, mi az a boldogság? Főleg, hogy a kisgyereket mi teszi majd felnőttkorában boldoggá? S hogy helyette mire kellene törekedni inkább?

Szeretetre, arra, hogy ne okozzunk fájdalmat a gyerekeinknek (de fogunk), és megadjunk minden támogatást ahhoz, hogy aztán ők maguk megkeressék a maguk boldogságát.

Ti is odafigyelhettek arra, hogy a leválás úgy menjen végbe, hogy se ti, se a szüleitek ne érezzék áldozatnak magukat. Íme pár tipp:

  • Sok-sok szeretet, megértés.
  • Váljatok barátokká, egyenrangú partnerekké.
  • Hallgassátok meg egymás véleményét, de tartsatok ki a saját álláspontotok mellett, ha úgy érzitek, az a számotokra helyes.
  • Függetlenedjetek anyagilag minél jobban.
  • Költözzetek külön.
  • Lehet, hogy generációs szakadék van közöttetek, de attól még érdeklődjetek az ő világuk felől, és mutassátok meg a tiéteket.
  • Ösztönözd őket, hogy alakítsák ki újra a saját életüket.

De mindenekelőtt emlékeztessétek a szüleiteket arra, hogy szeretitek őket, és mindig biztos helyük lesz a szívetekben!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.