Egyéb kategória

Mikor lesz teljesen vége az étkezési zavarnak?

Ez most egy olyan cikk, amiben a saját tapasztalataimat és érzéseimet osztom meg veletek arról, hogy mennyire rossz érzés, amikor utáltok enni. Milyen az, amikor mást se hallotok a környezetetekben lévőktől, csak azt, hogy „egyél még, egyél még”, de ti nem akartok. Mert csak.
vous - 2015.09.06.
Mikor lesz teljesen vége az étkezési zavarnak?

Az étkezési zavar borzalmas. Olyan felemésztő érzés. Nem tudsz elszakadni a gondolatától. Számolod a kalóriákat, kihagyod a vacsorát, a reggelit vagy az ebédet. Vagy mondjuk mindhármat. De a következő nap kétszer annyit eszel. Mert éhes vagy, kívánod a kaját, enni akarsz valami finomat. Ami kicsit boldogságot okoz és jó érzéssel tölt el. Egyszer így, egyszer úgy. Ha unatkozol, elkezdesz enni. Unalomevés. Ha egész nap elfoglalod magad minden mással, elfelejtesz enni. És igen, van, amikor direkt felejtesz el enni.

Forrás:
Pixabay

Milyen érzés?


Igazából elmondani sem lehet. Az egyik pillanatban éhen akarsz halni, a másikban pedig szégyelled magad, amiért egy szelet rántott hús helyett kettőt mertél megenni. Nem azért, mert kövér vagy. Tudod, hogy nem vagy az. Csak nem szeretsz enni, ugye? Ismerős… És amennyire nem szeretsz enni, pont annyira szereted az ízeket. A finomságokat, az ínyencségeket. Megkóstolsz mindent, ami jól néz ki. Képes vagy bármit megenni, ami ehető. Ezt a két érzést összerakni… Lehetetlen. Utálod is, de imádod is. Hullámzó. Mikor hogy.
Elviselhetetlenül rossz érzés, tudom. Talán a legjobb az lenne, ha felkeresnél egy szakembert, aki segít. Mert ez nem állapot. De szerintem ezt ti is tudjátok.

Mikor lesz vége?

Talán akkor, amikor egyre kevesebbet agyalsz azon, mennyit ettél egy nap. De lehet, hogy változó lesz. Egyik nap jobban érdekel, a másikon kevésbé, a harmadikon egyáltalán. Én még mindig azt vallom, hogy ez nem a végső helyzet, amibe bele kéne törődnöd. A hullámzó gondolatok képesek tönkretenni, megváltoztatni, otthagyni téged a legnagyobb bajban, és ami a legrosszabb: nem múlnak el. Egyszer így, egyszer úgy.
Ennek az egész étkezési zavaros dolognak szerintem akkor lesz vége, amikor megtanulod elfogadni magad. Azt, amit a tükörben látsz. Azt, akire nem a legkisebb, hanem a két számmal nagyobb farmer jó. Ahhoz pedig, hogy el tudd fogadni saját magad, egy dologra lesz szükséged: önbizalomra, hitre és szeretetre. Szeresd magad, szeresd a külsőd és a belsőd. Tanuld meg, hogy te ilyen vagy, és fogadd el, hogy eljön a pillanat, amikor már nem tudsz több kilót leadni. Amikor azt kell szem előtt tartanod, hogy egészséges maradj. Hogy rendszeresen egyél, igyál, és ne azon kattogj vacsora közben, hány kalória van abban az egy szelet húsban, amit nagy nehezen magadba akarsz tömni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.