Egyéb kategória

Ilyen károsan hat rátok, ha keveset alszotok

A kevés alvással rengeteget ártotok saját magatoknak. Ilyenkor nyáron rövidebbek az éjszakák, és könnyebb elcsábulni, hogy csak keveset aludjatok, de jobb odafigyelni a megfelelő mennyiségű pihenésre. Persze mindenkinek más az alvásigénye, de mutatunk pár tippet, hogyan lesz igazán pihentető az alvás.

vous - 2015.08.25.
Ilyen károsan hat rátok, ha keveset alszotok

Kevés kaja – jobb alvás

Azt már sokszor hallottuk, hogy alvás előtt ne együnk, de miért fontos ez? Alvás közben olyan hormonok termelődnek, amik az éhségérzetet felügyelik. Ám ha kevesebbet alszunk, akkor stresszesek leszünk, ami csak növeli az éhségérzetet.

Elegendő alvás – kisebb esély a betegségekre

Nem gyógyszerként kell felfogni az alvást, de tanulmányok kimutatták, hogy aki eleget alszik, annak nem halmozódnak fel a szervezetében bizonyos agykárosító sejtek. Ez elég para, inkább dőljetek le aludni!

Több alvás – jobb döntések

Egy kialvatlan ember rossz döntéseket hoz. Rosszabbul és nehezebben dolgozzuk fel az információt akkor, ha kialvatlanok vagyunk. Szóval ne akkor dobjátok a pasitokat, ha éppen keveset aludtatok.
 

Kevés alvás – egészségtelen életmód

Kávé, kávé és kávé – ilyenkor nem is tehettek mást, mint felpörgetni a maradék energiátokat és kibírni a napot. De ezek mind nagyon káros anyagok, és csak pillanatnyi felpörgést biztosítanak, utána megint az ágy után nyújtóznátok.

Kevés alvás – sok stressz

Akik keveset alszanak, rosszul reagálnak bizonyos helyzetekre. Alváshiánykor összezavarodnak az érzelmeitek, és sokkal könnyebben kerültök kellemetlen érzelmi és döntéshelyzetbe. Óvatosan azzal a fáradt vezetéssel!

Mint látjátok, aludni jó, és kell is, úgyhogy figyeljetek oda az elengendő alvásra, nehogy emiatt hozzatok rossz döntést, mondjuk ha igent kell mondani egy randira.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.