Egyéb kategória

Ezt egyétek, ha fiatalok szeretnétek maradni!

Az áfonya amellett, hogy önmagában is isteni finom, magas tápértékkel bír, valamint minden más zöldségnél és gyümölcsnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a betegségek elkerülésében és késleltetik az öregedést. Akár egyenesen a bokorról vagy egy friss gyümölcssalátából, akár reggelire, esetleg vacsorára fogyasztod, a testednek igazi egészségbomba!
vous - 2015.08.18.
Ezt egyétek, ha fiatalok szeretnétek maradni!

Íme, 5 ok, amiért mostantól még jobban imádni fogod!

Segít a cukorbetegség, a szívbetegség és a rák megelőzésében is

A kutatók 25 gyakran fogyasztott gyümölcsöt elemeztek Amerikában, melyből kiderült, hogy a gránátalmának és az áfonyának van a legmagasabb antioxidáns-tartalma. Az antioxidánsoknak köszönhetően előzi meg testünk az oxidatív stresszt, amely súlyos sejtkárosodást okozhat, valamint nagy szerepet játszik a fejlődő rák, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában is – olvasható a mindbodygreen.com-on.

Az áfonya vissza tudja forgatni a biológiai órádat

Az oxidatív stressz nagy mértékben hozzájárul a ráncok kialakulásához. Egy vizsgálat során 168 embert figyeltek meg, melyből kiderült, hogy az antioxidánsokban gazdag áfonya 20%-kal csökkenti a az oxidatív stressz miatti DNS károsodást, ami gyakorlatilag visszafordította a résztvevők biológiai óráját.

Csökkenti a vérnyomást

Túl magas a vérnyomásod? Fogyassz el 2 dkg áfonyát minden nap! Egy tanulmány bizonyítja, hogy ha beiktatod a mindennapi étrendedbe, akár 6%-kal is csökkentheted a vérnyomásod!

Forrás:
Pixabay.com

Késlelteti az öregedést

Mindannyian szeretnénk, hogy a memóriánk még öregkorunkban is jól működjön, ugye? Az áfonya rendszeres fogyasztása képes késleltetni az öregedést, akár  több évvel is. A kutatók ugyanis rájöttek, hogy a gyümölcs fogyasztása növelheti a toxikus fehérjéket az agyban, ami segít a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór megelőzésében is.

Jótékony hatása van a bélrendszerre

Évszázadokkal ezelőtt az áfonya volt a legnépszerűbb orvosság a székrekedés kezelésében, mivel rengeteg rostot tartalmaz, valamint C-, K- és E-vitamin is található benne.

Fogyasszátok az áfonyát önmagában, gyümölcssalátában, joghurtban, turmixban vagy akár sütiben, a lényeg, hogy egyetek belőle rendszeresen, és előbb vagy utóbb kívül-belül érezni fogjátok a változást!

Ajánlott cikkek