Egyéb kategória

„Szavakkal újra meg újra lerángatják róla majd a bugyit” – Férfipletyka porondon

A pletykálás alapdolog. Mindenki pletykál. A nők is, a férfiak is, bár más és más okból indul útjára a pletyka egy férfiszájból, mint egy nőéből.

vous - 2015.08.08.
„Szavakkal újra meg újra lerángatják róla majd a bugyit” – Férfipletyka porondon

Sokáig véltük úgy, csak a nők pletykálnak, csak a nők azok, akik nem tudják magukban tartani az információt, sőt színezve adják tovább, amit hallanak.

Üssön nagyobbat. Vagy legalábbis szórakoztasson. Hahaha. Vele is megtörtént. Hú, na most majd letörik a szarva (körme). Aha, a titkárnővel csalta, ő meg NEM TUDOTT SEMMIT. Pedig már mindenki erről beszélt. Rajtakapta? Rajtakapta.

Azt mondják, napokig sírt. Most meg visszaadta. Ne beszélj. Ki az áldozat? Az a srác? Na ne. De hát annak az anyja lehetne! Hú, ide a részleteket. Susmus. Susmus. Súgás-búgás. Habosodjon. Hadd szóljon. Hadd fájjon!

Az erősebb nem többet kavar

Nem vállalható, mégis igaz: sokszor a pletyka célja a rombolás, hitelrontás, egy harmadik fél befeketítése. A „nehogy már jobban érezze magát a másik… hiszen ő sem tökéletes” igénye. A „hallottátok, de gáz?” típusú pletyka viszi a pálmát, akár nőkről, akár férfiakról van szó. A férfi azonban a Virginiai Egyetem kutatói szerint nem (csak) kifejezetten a másik fél szavakkal való sárba tiprása (és az ezt kísérő torz kielégülés) miatt pletykál. Sokkal inkább azért, hogy a csoportban elfoglalt helyét megerősítse. Jobb pozíciót érjen el, erősebbnek mutathassa magát, mint az, akiről szó esik a pletykálás során. Mindemellett az is kiderült, a férfiak több időt áldoznak pletykára. Ők naponta akár 76 percet is pletykálnak, míg a nők megelégszenek napi 52 perc szókavarással.

A férfiaknál se tabu a szex… de nem mindegy, ki az áldozat

A legizgalmasabb téma mindkét nemnél a szex, de tévedés azt hinni, hogy a férfiak részletekbe menően pletykálnak a párjukról. A párról szinte soha nem ejtenek szót. De szexről, szexkalandról igen. És jaj annak a nőnek, aki olyan esetlen volt, hogy egy férfitársaság több tagjával is hált. Biztos lehet benne, hogy szavakkal újra meg újra lerángatják róla majd a bugyit. Többször is. És tudni fogja mindenki, mikor, hol, hányszor, milyen mélyen, és milyen pózokat szeret. Bár fele sem igaz alapon megy majd a pletyka, abban biztos lehet, hogy az érintett férfiak egymást túllicitálva színezik ki a vele történteket, csak hogy érdekesebbnek, izgalmasabbnak tűnjön saját erotikus kalandjuk a másikéhoz képest. Saját párjukról azonban jellemzően nem mesélnek, nem tárulkoznak ki olyan mélyen, mint a nők, akik barátaik előtt jobban megnyílnak, és „elpletykálják” tartós kapcsolat esetén is hálószobatitkaikat. 

Főnök, kolléga, barát meg a pia

Forrás:
Pixabay

A férfiak a szexen túl a szakmai pletykákat preferálják (a nők inkább baráti, családi történeteket osztanak lelkesen) – nem véletlenül, egy „erősebb” kolléga rossz színben való feltüntetése javíthatja esélyeiket a versenyben. Az más kérdés, hogy ettől még indulhat pletyka bárki rovására, és nem feltétlenül jelent előnyt a pletykás természet, ha az visszaüt.

Szívesen rontják barátaik hitelességét azzal is, hogy elmondják, mennyit iszik, ivott a másik. Ha bírta nagyon a piát, akkor egy állat, ha nem bírta, akkor arról szólhat a történet, mit művelt magával vagy mással az a részeg disznó.

A nők kedvenc témája ezzel szemben a hízás-fogyás. Ki milyen diétát csinál. 

Használ? Dehogy használ! Látod, még kövérebb, mint volt. Egek, hogy ennek milyen hurkái lettek már megint! Minek koplal a szerencsétlen? Miért, koplal? A múltkor is rántott húsos szendvicset hozott. Saláta meg sehol.

Pénzügyekről azonban nem esik szó nők között, vagy legalábbis nem úgy, ahogy a férfiaknál, akik szívesen húzzák rá a vizes lepedőt arra a kollégára, ismerősre, aki átmenetileg vagy tartósan, de pénzügyi nehézségeket él meg.

Azt hiszem, nincs mit egymás szemére vetni…

Ajánlott cikkek