Egyéb kategória

Nem baj, ha sírtok veszekedés közben

Bús este van ma. A levegő szikrázik, túl nagy a csend. A kanapé még sosem volt ilyen kicsi, pedig van köztetek vagy egy méter. Azon gondolkodtok, átüljetek-e a fotelbe, de az már túl nagy vereség volna. Fakadjon ki előbb a másik.
vous - 2015.08.04.
Nem baj, ha sírtok veszekedés közben

Elég sokáig lehet bírni az ilyet, gondolatban véres csatamező már a nappali. Agyvelő csorog mindenhol a falról, ruhacafatok, de aztán ezt felülírja a szomjúságérzet. Véletlenül egyszerre nyúltok a vizespalack felé, és kirobban belőletek az első gondolat, fájdalommag, tüske:

Már megint nem vitted le a szemetet, és NÉZD meg, hogy már megint OTT van MINDENHOL a ZOKNID!

Szólövedékek csattannak, egymás arcába ordítotok, és kidagad a nyaktokon az ér, a pasitok is ordít, fú, de ronda ilyenkor, nem mintha ti szebbek lennétek. Aztán ti megtörtök, és feltolul a szemetekbe egy hónapnyi bánatkönny:

….de hát én csak úgy érzem, túl keveset ölehehehelsz meheg. Hüpp.

Ti lecsendesültök. A kanapéra lerogyva pityeregtek, a pasi meg elnémul és kész. Puff. Megáll a levegő, meg vagytok lőve. A nő szempontjából az ideális az lenne, hogy a pasitok odamenne, sután hátba veregetne, majd mondana valami olyasmit, hogy ,,háténmegölellekhaazkell”, és tényleg megölel. 

A férfi? Nos.

A férfi leblokkol. Dühös lesz. Zavarba jön.

Valamelyik a három közül. Leblokkol, mert nem tudja, mit kell csinálni. Dühös lesz, mert úgy érzi, manipulálni akarjuk a sírással, és zavarba jön, mert nem ért semmit. Pedig, ugye, csak egy kis hátba veregetés kell? Meg az, hogy elmagyarázzátok, mi a baj, és konkrétan mit akartok.

Én gyakran sírtam, könnyen megbántódtam. Azonban a veszekedések közben rájöttem, hogy a pasim ezt nagyon rosszul viseli. Nem azért, mert azt hiszi, manipulálom, nem azért, mert bunkó. Egyszerűen nem tudott mit kezdeni a helyzettel.

Igen, néha jó, ha megpróbáljuk az indokolatlan érzelmi sírásokat visszafogni. Az elején, persze, nehéz. De idővel letisztulnak az érzések. Ha rájöttök, mi áll a kitörések mögött, és azt sikerül felboncolnotok, akkor a sírásrohamok is elmaradoznak. Állhat mögötte túlzott félelem, alacsony önbizalom, megbeszéletlen problémák.

Ti szoktatok sírni, ha kiborul a bili?

Borítókép forrása: Pixabay

.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.