Egyéb kategória

3 tea, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod

Megpróbálok túljutni a boltban kapható dobozos-üveges-porból készült jegesteákon, és olyan megvalósítható tearecepteket és különleges virágokból készült frissítőket megosztani veletek, amik amellett, hogy nagyon finomak, még egészségesek is!
vous - 2015.08.02.
3 tea, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod

Ha teát akarnék főzni, tuti ezek közül választanék ki egyet, és suhannék a konyhába, hogy megvalósítsam valamelyiket. Mindenesetre azt vettem észre, hogy a) nem igazán a tea íze érdekel b) nem szeretem melegen c) a virág szépsége fontosabb számomra, mint a tea hatása. Bár biztos nagyon finom, nem szívesen tépkedném le a szépséges rózsát a kertből.

Rózsatea

Úgy egészen pontosan egy rózsa szirmain kívül semmi nem kell hozzá. Elvileg mindegy, milyen színű, csak legyen friss a virág. Szóval le kell szedni a friss rózsa szirmait és kiszárítani a napon vagy valami meleg helyen. (Igen, nekem is a jól ismert radiátoron kiszárítós verzió volt az első gondolatom.) Aztán csak annyi a dolgunk, hogy fél liter forrásban lévő vízbe belerakunk egy evőkanálnyi szirmot, és hagyjuk állni. A hagyományokhoz hűen persze mézzel és citromlével lehet ízesíteni, de anélkül is kellemes íze van.
Gyógyító hatásai között szerepel a fájdalomcsillapítás, a görcsoldás (szóval stresszre is jó!), a depresszió elűzése.

Bodzavirágtea

Végre egy tea, amit hidegen érdemes inni. 2-3 fej bodzavirágot forrásban lévő vízzel kell leönteni, lefedni és 10 percig ázni hagyni. Ezt is lehet ugyanúgy ízesíteni, mint az összes többit, de a bodzavirág alapból édes, ezért méz és cukor nélkül is megállja a helyét. Mentával pedig még különlegesebbé tehetjük. A nátha, orrfolyás és torokfájás tüneteinek kezelésére használják, a bodzaszörp pedig csökkentheti a koleszterinszintet.

Krizantémtea

Ha sikerült túllépned az unalomig istenített kamillateán, és szeretnél valami újat kipróbálni, ami hasonlóan gyógyitalként emlegetett, akkor a krizantémtea a neked való. Ha rendszeresen iszod, regenerálódik a szervezeted, és a legjobb, hogy fiatalító hatással rendelkezik. (Aki tesztelte, írja meg nekünk, mert még időben be kell rendelnünk a megfelelő mennyiséget egy női szerkesztőség számára, köszönjük.) Segíti az emésztést, és ha lázcsillapításra gyógyszer helyett valami természetes módot szeretnél, akkor ez a tea is segíthet. Elkészítése hasonló, mint az előző két teáé: egy evőkanál krizantémvirágot forrázzunk le 2-3 dl forró vízzel, fedjük le, és hagyjuk állni 5-10 percig.

Képek forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek