Egyéb kategória

„Szeretlek” – Vigyázzunk, ne rontsuk el a legszebb szót!

Van egy szó, amivel kapcsolatban mindenkinek van véleménye. SZERETLEK! – így hangzik. Kötődik hozzá emlék, van belőle első, kapkodva kimondott, részegen elhasznált, emotikon, soha ki nem mondott. De mi a helyzet a kimondott, de elfeledett „szeretlek”-kel? Valóban el lehet felejteni?
vous - 2015.07.31.
„Szeretlek” – Vigyázzunk, ne rontsuk el a legszebb szót!

Mindig olyan sok a kérdés: létezik-e megfelelő helyzet, amikor ki lehet mondani? Mennyit kell várni, hogy kimondja az egyik fél?

Van-e szeretlek-illemtan a párkapcsolatban? 

Sajnos kérdések, amikre nincsenek válaszok. Az érzelmekre sosincsenek válaszok, azok jönnek, mennek.

De ezzel a szóval nem szabad felelőtlenül bánni. Ha kimondta valaki, viselje a következményeit! Sokan az egyik szintnek, sőt, az egyik legfontosabb szintnek gondolják ezt a szót.

Én szándékosan nem használom sokszor a varázsigét, nehogy elhasználódjon. Hiszen olyan ez, mint a bűbáj, amit ha meghall a másik, elvarázsolja, és addig tart, amíg a varázsló ki nem megy az ajtón. De nem csak az egyik féltől függ a varázslat hossza! Olyan is lehet, hogy kiment az ajtón, de a bűbáj tart. Csak már nem igazán bűbáj ez, hanem inkább fájdalom.

Aztán megint jönnek a kérdések. Özönlenek, áradnak, zúdulnak a kérdések, de mindnek ugyanaz a vége. Miért?

Miért tette, miért mondta?

Válaszok nincsenek, nem is lesznek, és egy idő után talán nem is kellenek.

Lányok, innen a gép mögül mondok egy tanácsot: ha nem érzitek, ne mondjátok ki! Inkább soha ne mondjátok ki a kapcsolat során, de ezt ne tegyétek meg senkivel. Vigyázzatok a „Szeretlek”-re, ne  bántsatok vele másokat, ha kimondtátok, viselkedjetek a szóhoz méltóan! Olyan szép szó, nem szabad elrontani.

Ajánlott cikkek