Világ

Keresztülfutni Amerikán

Barclay Oudersluys már részt vett több triatlonon és ultramaratonon, de ezeknél valami nagyobbra vágyott. A merész ötletet végül kedvenc filmjéből, a Forrest Gumpból vette. Elhatározta: keresztülfut Amerikán 100 nap alatt.
vous - 2015.07.11.
Keresztülfutni Amerikán

Ha Forrest Gump is keresztülfutott az országon, akkor én is meg tudom csinálni!

– mondta ezt egy telefonos interjúban, a kihívása 61. napján.

Barclay minden reggel 6 körül kel, naponta 48-53 km-t fut le, ami hosszabb táv, mint a maraton. A terve, hogy végigszáguld 14 államon, ami nagyjából 5070 km. Barátai egyes szakaszokon egy furgonnal kísérik, melyben aludni és egy kis tűzhelyen főzni is tud. Néha viszont mindent egyedül kell megoldania. Azokon a napokon a biciklijét a kiindulási pontnál hagyja, elvezet a kisbusszal a tervezett táv végéig, visszafut, majd elbiciklizik a furgonig, ahol megpihenhet.

Míg a filmben Gump arra inspirálja az embereket, hogy csatlakozzanak hozzá, Oudersluys 10 000 dollárt szeretne összegyűjteni, melyet a Hall Steps Alapítványnak adományozna körülbelül félúton a cél előtt, hogy ezzel az összeggel segíthessen egy mozambiki kút megépítésében. Az alapítványt egyébként két profi futó indította el még 2009-ben, hogy a maguk eszközeivel harcoljanak a globális szegénység ellen.

Bár a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon rengeteg rajongója van, kérdés, hogy be tudja-e fejezni a futást anélkül, hogy a szervezete összeomlana. Dr. Paul Tompson szerint az ismeretlennel versenyzik:

Orvosi szempontból nem rendelkezünk elég tudással ahhoz, hogy megmondjam, milyen esélyei vannak, hiszen nincs túl sok ember, aki ezt végigcsinálta.

Mi mindenesetre nagyon szurkolunk neki, és izgatottan várjuk augusztus 16-át, a futás befejezésének várható időpontját. Szerintetek sikerül megvalósítania ezt a lehetetlennek tűnő feladatot?

További részleteket a reuters.com-on olvashattok! 

Ajánlott cikkek