Világ

Gyalog, lóháton, repülővel: meddig juthattok el Budapestről 24 óra alatt?

Most megmutathatjátok, mennyire vagytok vagányak és kalandvágyók! Bevállalnátok, hogy nekivágtok az útnak? Utazásotok során azonban ne számítsatok hűsítő pihenőkre és kellemes panziókra sem, ez itt kőkemény erőpróba lesz! Gyalog, futva, biciklin, lóháton, autóval, vagy inkább repülővel kalandoznátok? Csak rajtatok múlik. A kiinduló állomás: Budapest.
vous - 2015.06.07.
Gyalog, lóháton, repülővel: meddig juthattok el Budapestről 24 óra alatt?

Ahová a király(nő) is gyalog jár

Ha gyalog indultok útnak, semmiképp se hozzátok a rózsaszín bőröndöt! Amire szükségetek lesz: kényelmes cipő, laza rucik, hátizsák (benne pár palack ásványvíz) és persze némi készpénz. Ne egyedül vágjatok neki a kihívásnak, legyen egy rendíthetetlen bajtársatok is. Fontos, hogy kellőképp elszántak és felkészültek legyetek, hiszen 80 kilométert fogtok gyalogolni egy teljes napon át. Aludni nem ér (mert ugye, úgy már nem is lenne buli ez az egész), csak pár perces pihenőket tarthattok: kávé, kaja, mosdó… Ha jó a társaság és nem dőltök ki idő előtt, akkor 24 óra alatt elsétálhatttok egészen Zamárdiig. Jutalomként csobbanjatok egyet a Balcsiban!

Fuss baby, fuss!

Lássuk be, ez már nem kispálya. Azt szögezzük le, nem fogtok tudni olyan messzire jutni, mint gyalog, de így is nagyon menőnek fogjátok magatokat érezni az út végén. Ide már nem árt egy komolyabb felszerelés. Különösen fontos, hogy jól válasszátok meg a cipőtöket, eszetekbe se jusson tornacsukában nekivágni. Persze az alvás most is ki van zárva, ezért 5 kilométerenként tartsatok pihenőt és takarékoskodjatok az energiátokkal. Ha elég kitartóak vagytok, egy nap alatt lefutjátok a Budapest-Gárdony távot, ami több, mint a marathon, úgyhogy jár az aranyérem.

Üld meg jól!

Biciklizni jó dolog, így a 240 km egy nap alatt sem rendíthet el benneteket, ugye? Na jó, baromi kemény lesz. Fontos, hogy megbizonyosodjatok róla, a bringa nyerge extra kényelmes, és alaposan ellenőrizni kell a canga állapotát is, mert ez okozhatja a legnagyobb problémát. Biztonságos kerékpárutakra ne számíts, ezért kívülről vágd a KRESZ-t. Így mire eltelik a nap, biztonságosan érhettek Debrecenbe.

Mint a honatyák

Ha igazán bevállalósak vagytok, a lóhát kötelező. Viccet félretéve, most tényleg fontos a tapasztalat. Lóháton 24 óra alatt a Duna mentén Bajáig juthattok. Nem lesz egyszerű galopp, de egy életre szóló élmény, az tuti. És amiért biztosan megéri: a bajai halászlé!

Száguldás, Porsche, szerelem…

Ha a Porsche megvan, akkor igazán szerencsések vagytok. Amúgy elég a szerelem is, na meg némi száguldás, persze csak ésszel! Pattanjatok autóba, majd irány dél-nyugat! 24 óra alatt tartsatok sok pihenőt, lehetőleg váltsátok egymást a volánnál. Apropó pihenő: ne feledjétek, egyéb szükségletek miatt is meg lehet állni, hiszen egy kis romantika sosem árt. A romantikus út márpedig hamar elillan, és észre sem veszitek, hogy egy nap autókázás alatt egészen Rómáig juttok. Fedezzétek fel a város rejtett sikátorait és legyetek nagyon szerelmesek, elvégre OLASZORSZÁGBAN VAGYTOK!

Felszállás a repülőre!

Ez a próba akár a hercegnői programba is bekerülhetett volna, hiszen nagy bátorságra nem lesz szükségetek. Az úti cél a mesés, számunkra elképzelhetetlen éghajlattal rendelkező: Sitka! Ha elsőre nem esne le, Alaszkáról van szó és valószínű a fél repülőutat végig alusszátok majd, de megéri a „fáradozás”. Na, most készülhettek a rózsaszín bőrönddel, de a tünci cuccokat hagyjátok otthon! Egy konzervatív kisvárosba utaztok, ahol furcsán néznétek rátok a legújabb ruhákban. Ha belevágsz, egyedül indulj útnak, ki tudja, lehet csak rád vár Sitka magányos szépfiúja.
Ajánlott cikkek