Egyéb kategória

Kipróbáltam egy kihívást: igent mondani 24 óráig

Vállaltam egy kihívást. Ami egészen pontosan arról szólt, hogy egy napig igent mondok mindenre. Minden kérésre, ajánlatra és helyzetre. Féltem. Csak arra tudtam gondolni, hogy olyan dolgokra is igennel kell majd válaszolnom, amit amúgy ezredmásodperces gyorsasággal intéznék el egy nemmel.
vous - 2015.06.28.
Kipróbáltam egy kihívást: igent mondani 24 óráig

A reggeli

Utálok reggelizni. Két óra múlva úgyis éhes leszek, szóval csak felesleges energiákat és időt pazarlok el rá. Anyukám hajlamos korán reggel befenyíteni: fogjak meg valami ehetőt, pakoljam fel magam egy székre és lássak neki az evésnek! Nekiláttam, hiszen ma mindenre igent mondok.

A házi, amit soha nem kezdtem volna el

Imádok halogatni. Mindent az utolsó pillanatban kezdek el. Megtörtem a hagyományt: egy nappal előbb nekiálltam a beadandónak. Megírtam és elküldtem a tanárnak.

A telefon, amit nem akartam felvenni

Hatalmas kétségbeesések közepette – hogy már 11 óra és még nem történt szinte semmi – üldögéltem az ágyamon és merengtem a semmin. Aztán megszólalt a telefon. Legnagyobb bánatomra nem azért kerestek, mert nyertem ötmillió forintot. Az exem hívott. Felvettem.

A strand, ami jó ötletnek tűnt – de nem volt az

A volt barátom azért hívott, hogy nincs-e kedvem strandra menni. Alapesetben a válaszom az lett volna, hogy “kérdésben a válasz”. De itt is igent mondtam. 

Lennél a sofőröm?

Szeretek vezetni. A kocsiban épp nagyban vonyítottam a kedvenc számom dalszövegét, amikor ismét hívott az exem: el tudnék-e menni érte. Hát, hogyne.

Még valamit?

Délután kettőkor kezdtünk éhesek lenni. Megtámadtuk a büfét a strandon, én egy hatalmas lángosnak estem neki. A büfésnő pedig fizetés előtt megkérdezte, adhat-e még valamit. Persze, még egy vizet is kérek. Majd jött a következő: kávét esetleg? Két szemforgatás között igent mondtam.

.

Kibékülünk?

Csodálkoztam is, hogy már majdnem jól érzem magam. Aztán jött a csapás. Az exem belekezdett a monológjába. Tudtam, hogy nincs menekvés és fel fogja vetni a békülési opciót. Ha annyiszor lett volna ötösöm a lottón, ahányszor az ilyen megérzéseim bejöttek, valószínűleg pénzben úsznék és nem egy nagyikkal teli medencében. Megkérdezte. Bevallom nőiesen, csaltam, és kitértem a válasz elől: “majd holnap megbeszéljük.”

Hazaviszel?

Nem, drágám, nem akarlak hazavinni, de elviszlek. Persze.

Miután én is nagy nehezen hazakeveredtem a fárasztó strandolás után, összegeztem a nap történéseit. A tanulság az, hogy reggelizni kell. A másik az, hogy egyszerűen nem lehet mindenre igent mondani. Mintha az emberben lenne egy gát (más néven a józan ész), ami nem hagyja, hogy rosszul döntsünk.

Azt mondják, az igenek megváltoztathatják az életed.

Ez így van. Rengeteg lehetőség, amik nemcsak a napjaidat, de az elkövetkezendő hónapjaidat, éveidet is befolyásolhatják. Az, hogy egy napig igent mondtam mindenre, megérte: most már tudom, hogy miért fogok egy-két dologra továbbra is nemet mondani.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.