Egyéb kategória

Belezúgtam a barátnőm exébe, mit tegyek?

Tetszik a legjobb barátnőm volt pasija, méghozzá nagyon. Semmi nem történt köztünk, csak párszor találkoztunk. Most valljam be a barátnőmnek, vagy csak akkor, amikor már lesz mit bevallani?

vous - 2022.04.10.
Belezúgtam a barátnőm exébe, mit tegyek?

A barátnőm Betti tavaly ősszel szakított Ádámmal. Egy szokásos szakítás lett volna közepes drámával és szívfájdalommal, az azonban egy kicsit megfűszerezte a helyzetet, hogy mindannyian egy cégnél dolgozunk, igaz mi Bettivel az egyik, Ádám a másik emeleten. Persze, a koronavírus körüli bezártság alatt és a home office közben már ez sem volt zavaró tényező, az otthoni konyhában nem futottunk össze úgy, mint a kantinban. De boltba azért kell járni, és így engem ért a meglepetés, amikor a szokásos szombat délutáni bevásárlásom során összefutottam Ádámmal, miközben a sushi dobozok között válogattam.

Forrás:
Unsplash

Köszöntünk, udvariasan csevegtünk a sushiról és miegymásról, aztán elváltak útjaink. Egy pár nap múlva írt rám Facebookon, egy hirdetést küldött el, és beletalált a gyengémbe. Egy étterem hatalmas kedvezményt kínált az online sushit rendelőknek és Ádám megkérdezte, nincs-e kedvem átmenni hozzá, hogy együtt hatékonyabban kihasználhassuk az akciót. Semmi nem történt azon kívül, hogy ettünk és beszélgettünk. De azt hiszem, belezúgtam. Lehet, hogy még esélyem is van, egy pár nappal a vacsi után ugyanis Ádám elhívott kávézni.

A legnagyobb hibát valószínűleg akkor követtem el, amikor úgy mentem át hozzá, hogy Bettivel nem beszéltem meg.

Egy bolti találkozásról még nincs mit mondani, de nem egyértelmű, hogy hol kell meghúzni a határt. Egy egyszerű baráti találkozás még belefér? Be kellene jelentenem Bettinek, hogy tetszik az exe? Akkor be kellene jelentenem, ha csak távolról tetszene, vagy csak az a baj, hogy találkoztunk is kettesben? Miért lenne baj, hogy együtt vacsoráztunk, amikor régen is többször ettünk Bettivel és nélküle is a munkahelyi étteremben?

Névtelen terv (1)

Miért lenne baj, hogy együtt vacsoráztunk, amikor régen is többször ettünk Bettivel és nélküle is a munkahelyi étteremben?
Forrás:
Canva.com

Úgy érzem, nem nyerhetek a helyzetben és félek, hogyha kiterítem a kártyáimat Betti előtt, akkor nagyon megharagszik. Ha beszámolok erről az egyetlen, teljesen semleges vacsoráról és a legjobb barátnőm elfordul tőlem, akkor nem tudom majd azt mondani, hogy megérte a kaland, hiszen még kaland sem volt. Legalább is egyelőre, jövő hétvégén ugyanis újra találkozom Ádámmal.

Teljesen tanácstalan vagyok.

Betti történetét Király Etel dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!