Test

Sokkolta a diagnózis, amikor kiderült, mi áll a fáradtság mögött

Az amerikai Ivy Adelle-t a szokásosnál gyakrabban fogta el fáradtság. A legrosszabb rémálmában sem számított arra, mi okozhatja a problémát.
vous - 2022.10.13.
Sokkolta a diagnózis, amikor kiderült, mi áll a fáradtság mögött

A 27 éves lány azt hitte, csak kamaszkori fáradtsággal küzd, és a tünetei idővel elmúlnak majd, így nem is fordult orvoshoz. A valóság azonban ennél sokkal rosszabb volt. A fáradtság tinédzserkorában kezdődött, sokszor érezte magát gyengének, gyakran puffadt fel. Annak ellenére sem kért segítséget, hogy a hányinger és a sötétbarna színű vizelet is visszatérő tünet volt nála – mesélte a Mirrornak idén tavasszal.

Ivy a legrosszabb rémálmában sem számított arra, mi okozhatja a problémát. (Forrás: Instagram / @iv_why)

Egyszer azonban több hónapig kihagyott a mensturációja, és amikor megjött, fekete színű volt a vére. Ez már elég volt, hogy rászánja magát a kivizsgálásra, de nem találtak semmi súlyosat, étkezési zavart állapítottak meg nála. 

Hat évvel később derült ki, hogy szisztémás lupus erythematosus nevű krónikus betegségben szenved, ami a belső szervek gyulladását és károsodását okozhatja. A szervei szép lassan leálltak, és ő ebből semmit nem vett észre. A betegségről korábban írtunk, emiatt vonult vissza egy időre a nyilvánosságtól Selene Gomez. 

Ha Ivy nem fordul időben orvoshoz, nem kap segítséget, bekövetkezhetett volna a legrosszabb. Története intő példa lehet mindenki számára, hogy figyeljünk oda testünk árulkodó jeleire! 

Kattints az infografikára, ha szeretnél többet megtudni a krónikus fáradtságról!

Az őszi fáradtság sokszor kihat a hangulatunkra is. Ingerültebbé válunk, szétszórtak leszünk, és nem értjük, mi történik velünk.

A krónikus fáradtság is tünete az immunrendszer működési zavarának? KATTINTS IDE, és tudj meg többet róla!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.