Trend

Döntsünk stílusosan

Mindannyian egyetértünk abban, hogy időjárás ide vagy oda, a divatos öltözködésnek semmi sem szab határt. Legyen szó a hideg téli hónapokról vagy a füllesztő nyárról, egy kis odafigyeléssel mindig alkalomhoz illően tudunk öltözködni.
vous - 2023.03.03.
Döntsünk stílusosan

Természetesen az internet világának előretörésével számos hagyományosnak számító program, helyszín vagy kikapcsolódási forma az online térbe került át. Ennek egy tökéletes példája a kaszinók világa, hiszen mindannyiunk számára egy ismerős filmbeli jelenet, gondoljunk csak James Bondra, amikor is a történet egy ilyen helyen játszódik és mindenki az alkalomhoz illően van elegánsan felöltözve. Azonban az utóbbi években már nem szükséges az otthonunk kényelmét elhagyni, hiszen a kaszinó világát szinte minden formában már online is elérhetjük.

Azonban a különböző szociális események más más etikettet és megjelenést vonzanak maguk után és amennyiben nem szeretnénk kilógni a tömegből, úgy érdemes egy kis körültekintéssel megközelíteni ezt a témát. Ha olyan klasszikusnak számító eseményen veszünk részt, mint egy esküvő vagy egy diplomaosztó, akkor könnyű tisztában lenni az elvárt megjelenéssel, mind a férfiak, mind a nők számára.

Forrás: Pixabay

Azonban könnyen olyan szituációba kerülhetünk, ahol bizony fejfájást okozhat a megfelelő megjelenés kiválasztása.

Vegyük példának a klasszikus kaszinók világát. A hangsúly a klasszikuson van, hiszen manapság már sok helyen világszerte nem kiemelkedően fontos a vendégek megjelenése, azonban a régi módinak mondatható kaszinókban koktélruha illetve öltöny nyakkendő nélkül felejtsük el, hogy bárki is beengedne minket. Tartsuk észben, hogy ezek a helyek fontos társadalmi szerepet töltenek be ahova az ember kikapcsolódni, üzleti partnerekkel találkozni esetleg új kapcsolatokat építeni megy.

Ha egy vallási szertartásra vagyunk hivatalosak, legyen szó például keresztelésről vagy bar mitzvahról, fontos elkerülnünk a hivalkodó megjelenést. Amíg a férfiak számára mindig ott van a szinte univerzálisan elfogadott öltöny nyakkendő lehetősége, addig a nők számára egy kicsit több odafigyelésre van szükség. Célszerű elkerülni a rövid szoknyát, a mély dekoltázst, a fedetlen vállakat illetve az ujjatlan felsőt. Ilyenkor sokszor segítségünkre lehet egy kis blézer vagy szvetter.

Amennyiben egy meghívót kapunk kézhez úgy azon szerepelni szokott többnyire angolul, hogy milyen megjelenést is várnak el. Bár az esetek többsége magától értetődő pl. formal, business casual, azért érdemes itt is megemlíteni néhány kategóriát, főleg a White Tie-t és a Black Tie-t.

Forrás: Pixabay

Az előbbi esetében érdemben egy különösen exkluzív eseményről beszélünk, amibe lássuk be, hogy ritkán futunk bele életünk során. Amennyiben azonban mégis úgy hozza a szerencsénk, úgy a nők számára elvárt a nagyestélyi könyékig érő kesztyűvel, míg a férfiaknak célszerű az elérhető legelegánsabb öltönyt és a hozzá passzoló nyakkendőt és cipőt beszerezni.

Az utóbbi kategória esetében a White Tie-hoz képest egy fokkal szerényebb, visszafogottabb megjelenés az ideális. A nők számára egy kesztyű nélküli, ujjatlan, hosszú estélyi ruha lehet az ideális választás. Persze a helyi szokások ettől eltérhetnek egy kicsit, így akár egy koktélruha is jó döntés lehet.

Sokak számára nehéz meghúzni a határt a casual és az informal megjelenés között. A neve ellenére a casual esetében sem megengedett a sportos ruházat, a farmer vagy a sportcipő. Az informal viszont ettől egy fokkal elegánsabb megjelenést követel, anélkül hogy túlzásokba esnénk. Egy kosztümmel biztosan nem fogunk mellé fogni.

Amennyiben ez a pár ötlet és tanács nem bizonyult elegendőnek és nem tudjuk eldönteni, hogy mit is válasszunk, úgy mindig utána lehet járni az esemény szervezőinél illetve az Internetet is segítségül hívhatjuk.

Címkék: #divat #stílus
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.