Trend

Így válasszatok az arcformátokhoz illő napszemüveget!

A napszemüveg-választás egy kicsit mindenkinek gondot okoz a tavasz közeledtével. Minden évben új fazonok, színek jelennek meg, amik között mindig találunk olyat, ami tetszik, de sajnos az kevés, hogy megfelel az ízlésünknek.

vous - 2022.05.27.
Így válasszatok az arcformátokhoz illő napszemüveget!

Sok mindentől függ, hogy jól áll-e a választott napszemüveg. A lencse és a bőrünk színe mellett az arcforma sem elhanyagolható, sőt! Egyáltalán nem mindegy, hogy ovális, szívalakú, szögletes, hosszúkás vagy kerek arcformával áldott meg minket a sors. Most megmutatjuk, milyet válasszatok, ha tökéletes napszemüvegre vágytok!

Ovális arc

Ha valakinek könnyű dolga van a szemüveg-választásnál, azok az ovális arcformával rendelkezők. Az ő arcformájukat tekintjük a legoptimálisabbnak. Minden keret jól áll nekik, lehet vastag vagy vékony fazonú, nagy vagy kicsi. Rengeteg fazon közül válogathatnak, lehet aviátor, clubmasters, vagy akár wayfarer, nekik minden jól áll. Még az is teljesen mindegy, hogy vékony vagy vastag keretről beszélünk, mert mindkettő tökéletesen harmonizál az arcukkal.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Kerek arc

Sokat hallani, hogy az aviátor fazon mindenkinek jól áll. Na, ezt itt meg is cáfolnánk, ez egyáltalán nincs így! Ha kerek arcformával rendelkeztek, mindenképp kerüljétek el az aviátor fazont, mert ívelt formája jobban hangsúlyozza a kerek arcot. Válasszatok szögletes vagy wayfarer típust, mert az tagolja az arcotok vonalait.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Szögletes arc

A szögletes arcformának állnak legjobban az aviátor és a kerek napszemüvegek. Bátran viseljetek vékony keretet, a vastagot viszont nem ajánlom, mert még inkább kihangsúlyozzák a markáns vonalakat. Fontos, hogy olyan darabot válasszatok, amik lágyítják a vonásaitokat.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Hosszúkás arc

A hosszúkás arcformával rendelkezők kerüljék az óriási kereteket, fazonokat. Nagyon kihangsúlyozzák az arcformát, és ebben az esetben pont az ellenkezőjét szeretnénk elérni. Nekik leginkább a wayfarer típust kell beszerezni.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Szívalakú arc

A szívalakú arcnál ügyeljetek, hogy kerek, vékony keretű napszemüveget válasszatok. Egyensúlyba kell hozni az arcotok vonásait, hogy megközelítse az ovális formát.

Figyelni kell a bőrötök árnyalatát is, hiszen egyáltalán nem áll jól mindenkinek a nagyon sötét, már-már fekete lencse, de a túl világos színű sem jó akárkinek.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Ha nektek is világos a bőrötök

Kerüljétek a nagyon sötét lencséket, mert túl nagy lesz a kontraszt. Inkább válasszatok a barnás, kékes üvegek közül, vagy ha nagyon ragaszkodtok a feketéhez, keressetek színátmeneteset. Viszont a nagyon világos fazont is kerüljétek, mert azzal csak azt érhetitek el, hogy még sápadtabbnak fogtok tűnni.

Ha viszont sötét a bőrötök

Egyszerű dolgotok lesz, mert nyugodtan válogathattok minden szín közül. A teljesen fekete és az egészen világos is szuper választás lehet.

Ajánlott cikkek