Test

Vigyázz, kész, ragyogás! – Igazi csodafegyver a nyolcperces smink

Indítsd a napot csillogó tekintettel, és legyen tiéd a nap mosolya! Reggelente mindössze nyolc percet adj magadnak: gyakorold be a következő sminktechnikát, amivel előhozhatod a legszebb arcodat!

vous - 2015.06.15.
Vigyázz, kész, ragyogás! – Igazi csodafegyver a nyolcperces smink

Fátyolvékony alapozó a nyár legjobb kelléke

Alapozóként használd a kedvenc termékedet, illetve nyár közeledtével a színezett hidratáló és a CC krém ad könnyed érzést bőrödnek. Ezeket kézzel, ujjbegyeddel is felviheted, ha már sminkguru vagy, akkor persze ecsettel lesz a legszebb. A CC krém a „color correction” rövidítése, vagyis ez egy arcszínkorrigáló krém. Semlegesíti a nemkívánatos elszíneződéseket, foltokat, piros pöttyöket, és mint egy fátyol, úgy fekszik az arcbőrre – kisimítja a vonásokat, tökéletessé tesz.

Forrás:
Hámori Zsófia

Aludd ki magad egy perc alatt!

A gyémánt mellett szerintem a korrektor a nők legjobb barátja… a szem körüli bőr világosításával kinyitod a tekintetedet, a fáradtságnak nyoma vész. Tegyél kevés korrektort a mozgó szemhéjra, egészen a szemöldökig, majd képzeletben kösd össze a következő három pontot a szemed alatt: a belső szemzug, azonos oldali orrtő és a külső szemzug alkotta háromszög optikailag fiatalít, valamint plasztikussá teszi az arcot. Terméktől és kedvedtől függően fixálj egy átlátszó vagy ásványi púderrel.

A „beautysmink” titka a saját színeid használatában rejlik

A szemhéjadra vidd fel a szemhéjbázist, mely egész napos tartósságot biztosít, a nyári melegben sem engedi összegyűrődni a szemhéjfestéket. A legfontosabb, hogy a szemedet formáld: egy satírozóecsettel és egy kapucsínó-, illetve bőröd árnyalatához legjobban illő barnával alakítsd ki a mélyítővonalat, ezzel nagyíthatod a szemedet. A mozgó szemhéj közepére pöttyints gyöngyházcsillogású bézs vagy barackszínt, és jöhet a spirál. A pillatőtől „Z”, vagyis cikkcakk mozdulattal, felfelé ívelően húzd végig a spirálkefét, festés közben válaszd szét a szálakat. Spirálod lehet fekete, akár sötétbarna is, utóbbi természetesebb hatású, ugyanúgy kiemeli a szemedet.

Forrás:
Hámori Zsófia

Részletekben az egész: szemöldök és ajkak

A szemöldök színezésére és formálására praktikus és gyors választás a vízálló szemöldökzselé, ezzel ki is töltheted az esetleg hiányzó részeket, a kósza szálakat helyükre igazíthatod, nem fognak rakoncátlankodni a nap során. Arcpírod legyen üde, rózsás vagy barackos, amelyet arccsontod kiálló részére lágy, körkörös mozdulatokkal vigyél fel.

Forrás:
Hámori Zsófia

Utolsó lépésként színezd ajkadat kedvenc, élénk színű rúzsoddal, esetleg egyszerű, csillámmentes szájfénnyel. Bárhogy döntesz, jó lesz, a szájszín fogja meghatározni sminked stílusát: van merszed vagány oldaladat megmutatni, vagy maradsz szende, kedves rózsaszín nyuszi?

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.