Test

Ebben a forróságban azonnal felhasználható a kókuszolaj – de hogyan?

A kókuszolaj a hét elejéig csak a tenyeremben olvadt olajjá, amúgy szilárdan pihent kis műanyag edényében, amiben hazahoztam. A nyár első eszelős kánikulája alatt azonban már nem bírja magát formában tartani. Először látom úgy, ami a neve is: OLAJKÉNT.

vous - 2015.06.14.
Ebben a forróságban azonnal felhasználható a kókuszolaj – de hogyan?

A kókuszolaj ugyanis szobahőmérsékleten vajszerű, 24 fok fölött kezd folyékonnyá válni. Na de mit keres egy újságíró konyhájában a kókuszolaj? – kérdezhetitek. Nagyon is hasznos, például:

  • hajvégápolóként
  • ajakápolóként (illóolajjal felturbózva, pici tégelybe zárva)
  • arcápolóként (sminklemosóként is működik)
  • testápolóként (egyenesen imádom)
  • reggelihez – Angelina Jolie is használja (segíti az emésztést)

Mindez persze csak akkor működik jól, ha vegyileg kezeletlen, 100 százalékos kókuszolajat használtok.

És meddig lesz folyékony még a kókuszolaj?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint amúgy vasárnap az Alföldön lesz a legmelegebb, 31–36 fok között alakul a maximum-hőmérséklet. Ezzel együtt az UV sugárzás maximuma a nagyon erős szintet is elérheti. Ilyenkor akár negyed óra alatt is le lehet égni.

Heves zivatarokat jósolnak Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére, ki is adták a másodfokú figyelmeztetést. Budapesten felhőszakadás lehet a nap utolsó óráiban. A zivatarokat károkozó szélroham, nagyobb méretű jég, illetve felhőszakadás kísérheti – hangsúlyozták.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.