Test

Ebben a forróságban azonnal felhasználható a kókuszolaj – de hogyan?

A kókuszolaj a hét elejéig csak a tenyeremben olvadt olajjá, amúgy szilárdan pihent kis műanyag edényében, amiben hazahoztam. A nyár első eszelős kánikulája alatt azonban már nem bírja magát formában tartani. Először látom úgy, ami a neve is: OLAJKÉNT.

vous - 2015.06.14.
Ebben a forróságban azonnal felhasználható a kókuszolaj – de hogyan?

A kókuszolaj ugyanis szobahőmérsékleten vajszerű, 24 fok fölött kezd folyékonnyá válni. Na de mit keres egy újságíró konyhájában a kókuszolaj? – kérdezhetitek. Nagyon is hasznos, például:

  • hajvégápolóként
  • ajakápolóként (illóolajjal felturbózva, pici tégelybe zárva)
  • arcápolóként (sminklemosóként is működik)
  • testápolóként (egyenesen imádom)
  • reggelihez – Angelina Jolie is használja (segíti az emésztést)

Mindez persze csak akkor működik jól, ha vegyileg kezeletlen, 100 százalékos kókuszolajat használtok.

És meddig lesz folyékony még a kókuszolaj?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint amúgy vasárnap az Alföldön lesz a legmelegebb, 31–36 fok között alakul a maximum-hőmérséklet. Ezzel együtt az UV sugárzás maximuma a nagyon erős szintet is elérheti. Ilyenkor akár negyed óra alatt is le lehet égni.

Heves zivatarokat jósolnak Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére, ki is adták a másodfokú figyelmeztetést. Budapesten felhőszakadás lehet a nap utolsó óráiban. A zivatarokat károkozó szélroham, nagyobb méretű jég, illetve felhőszakadás kísérheti – hangsúlyozták.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.