Test

6 titkot kell ismernetek, hogy gyönyörű legyen a hajatok

Utaztok a buszon, zenét hallgattok, csak néztek ki az ablakon, egyszer csak beül elétek egy lány, akinek olyan hajkoronája van, hogy lehetetlen nem azt nézni: hosszú, egészséges, és szó szerint ragyogó. Ismerős? Íme pár tipp, hogy legközelebb te legyél az a lány!
vous - 2023.03.23.
6 titkot kell ismernetek, hogy gyönyörű legyen a hajatok

Ugye ti is szeretnétek olyan hajat, mint amilyet a samponreklámokban látni? Amikor a hajatok hosszú, dús, egészséges, és olyan ragyogó, hogy szinte látni lehet benne a tükörképeteket. Na, most elmondom, mit kell érte tennetek!

Íme az egészségesen csillogó haj titka:

Szatén párnahuzat

A pamut magába szívja a nedvességet. Nem számít, mennyire drága, ez az anyag egyszerűen ellopja a nedvességet a hajatoktól és a bőrötöktől alvás közben – mondja Mark Townsend, a sztárok egyik kedvenc fodrásza.

Ne mossatok hajat mindennap!

Ha minden egyes nap sampont tesztek a hajatokra, akkor az egyre zsírosabb lesz, és egyre gyakrabban szeretné, ha megmosnátok. Ez egy ciklus, de ha egyszer megtöritek, sokkal könnyebb lesz ápolni a hajatokat. A legjobb, ha 2-3 naponta mossátok meg a hajatokat.

Használjatok balzsamot – mindig!

A hajbalzsam nagyon fontos, főleg azoknak, akiknek hosszú hajuk van. A nők általában tartanak a hajbalzsamtól, mert attól félnek, hogy elnehezíti a hajukat. Azonban a mai készítmények már nem húzzák le a hajat, sőt valódi hidratáló anyagokat is tartalmaznak – mondja a sztárfodrász.

Természetes olajok

Makadámia, kókusz, mandula, dió – ezek a legjobb olajok a hajra. Csak kenjétek rá, és hagyjátok rajta legalább 15 percig. Ezután mossátok meg, majd balzsamozzátok be ugyanúgy, mint máskor. (Ez az, amit Mark egyik vendége, Mary-Kate Olsen is csinál.) De ha este, a száraz hajatokra kókuszolajat kentek, felhúztok rá egy zuhanysapit, majd reggel kimossátok, akkor úgy fogtok kinézni, mintha most léptetek volna ki egy szépségszalonból.

Fésülködjetek okosan!

Az egyetlen és legfontosabb szabály a fésülködésnél: alulról haladjatok felfelé! Az pedig még többet segít, ha a hajtípusotoknak megfelelő fésűt használtok.

Vágassátok a hajatokat rendszeresen!

Sokan nem tudják, milyen gyakran kell hajat vágatni. A legideálisabb, ha 3-4 havonta látogattok el a fodrászhoz. A hajatok egy hónap alatt nagyjából fél centit nő. Jó hír azoknak, akik növesztik a hajukat: ha 3-4 havonta vágatjátok, akkor elég minden alkalommal csak fél centit, így nem lesz sokkal rövidebb a hajatok, de egészséges marad.

Ajánlott cikkek