Lélek

Anyám elvitt egy vakrandira, mert 30 évesen is szingli vagyok

Egészen addig nem gondoltam hatalmas bűnnek, hogy 30 évesen nem találtam meg az igazit, míg anyám el nem csalt egy vakrandira…

vous - 2022.05.31.
Anyám elvitt egy vakrandira, mert 30 évesen is szingli vagyok

Azt mondta anyám, találkozzunk a szokásos kis kávézóban, hogy megünnepeljük a születésnapomat. Vegyem fel a szép piros ruhámat, mert szeretne pár képet is készíteni kettőnkről a különleges alkalom miatt. Nem gondoltam furcsának a helyzetet, örültem, hogy végre csak ünnepelni akar, és nem firtatja a koromat. Pedig mekkorát tévedtem!

Amikor beléptem a kávézóba egy jóképű férfi lépett hozzám: “Te bizonyára Zsanett vagy, örvendek a szerencsének!”

Kezet ráztam vele, majd biztosítottam róla, hogy összetéveszt egy másik Zsanettel, mivel én az anyukámmal beszéltem meg egy találkozót.

Nincs félreértés. Engem is anyukád hívott ide, hogy megismerjük egymást – mosolygott a Dani néven bemutatkozott idegen. Még mindig zavart voltam, amikor leültünk egy kis asztalhoz, és megcsörrent a telefonom. SMS, anyától: Jófej srác, ne cseszd el!

Köpni-nyelni nem tudtam a sokktól. Vagy inkább a szégyentől? Mégis ki csinál ilyet a saját lányával? Felülteti, hogy randizzon egy vadidegennel… Nagyon kényelmetlenül éreztem magam, de kíváncsivá tett, hogy mégis milyen ember megy bele anyám ördögi játékába, ezért maradtam.

Kiderült, hogy Dani egy állatorvos, aki anyu kutyáját szokta ellátni, és nemrégiben vált el a feleségétől. Anya azonnal megmutatta neki a fotómat, és könnyedén rábeszélte, hogy találkozzunk, mivel nagyon megtetszettem neki, és remélte, hogy a szimpátia kölcsönös lesz.

Bármennyire is megalázónak éreztem, hogy anyám beleavatkozott a magánéletembe, az előttem ülő férfi tényleg egy főnyereménynek látszott, én pedig tényleg a harmincas éveimbe léptem.

Az egóm azonban nem hagyott nyugodni: anyám átlépett egy határvonalat.

Dacoltam a józan eszemmel, és az érzéseimmel, de ez a férfi teljesen az ujja köré csavart. Tudtam, hogy újra találkozni akarok vele, de akkor anyámnak igaza lenne, és hatalmat adnék a kezébe, hogy azt csináljon az életemmel, amit csak akar – ezt pedig nem engedhetem meg neki, ezért egy kiskaput választottam.

Bevált a trükk

Továbbra is találkozgatom anyám jelöltjével, de mindezt titokban teszem. Neki azt mondtam, hogy hatalmas hibát vétett, és nincs joga így iránytani engem, ezért hagyja abba a szervezkedést, majd megtalálom az igazit, ha eljön az idő. Danival azonban nagyon jól alakulnak a dolgok, és ha így folytatódik, előbb vagy utóbb kiderül, anyámnak volt igaza.

De képes lennék vajon szembenézni azzal az önelégült arckifejezéssel, amit ezek után mutatna nekem? Rájöttem, hogy tényleg szánalmas vagyok, de ezt képtelen vagyok beismerni előtte…

Zsanett történetét Juhász Adél jegyezte le

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.