Lélek

Ennyi csalódás elég volt ahhoz, hogy töröljem magam a Tinderről

Az egyik legalapvetőbb szingli törvény a randik sokasága. Mindenki vágyik a megfelelő társra, és már átélt tapasztalataink okán tudjuk, hogy mi az, amit nem szeretnénk – írja Szilvia, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Gábori Szilvia cikkét olvashatjátok.

vous - 2022.02.22.
Ennyi csalódás elég volt ahhoz, hogy töröljem magam a Tinderről

Sokkal könnyebben tudjuk megfogalmazni, hogy milyen jellemvonásokat, szokásokat nem akarunk viszontlátni legújabb partnerünkben. Nehezebben tudjuk leírni, hogy mi az, amit mégis szeretnénk megtapasztalni. Körvonalakban elmondjuk, hogy legyen pl.: kedves, de azt nem, hogy mégis mennyire. Ha nyers modor jellemzi, akkor az a baj, ha túlságosan is kedves és állandóan a kedvünkben akar járni, akkor azt már tehernek érezzük.

Napjainkban folyamatosan az arcunkba tolják, hogy randizzunk

Különböző társkereső oldalak, appok reklámjai találnak meg minket internethasználat közben. Hiába van ennyi „külső segítség”, véleményem szerint, mégis nehéz randizni. Önmagában már az is, hogy mennyi veszélyt rejt magában az internetes randizás. A veszély mellett a csalódottság érzését is magában hordozza, ezért sokan elhatárolódnak tőle, vagy nem veszik komolyan.

Bátraknak, következetesnek és igen figyelmesnek kell lennünk az online randik világában

Sokan megtévesztik, kihasználják a másikat, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk. Alapszabály, hogy két hét beszélgetés után nem lesznek belénk szerelmesek, ne zavarjanak meg minket mámorító negédes szavaik. Az online ismerkedéssel együtt jár az is, hogy sokan egyszerre több mindenkivel beszélgetnek, találkozgatnak, ezért mindig résen kell lenni. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkire ez jellemző, és a gyanakvás sem lehet természetes velejárója az online ismerkedésnek.

Egy merész gondolattól vezérelve kipróbáltam a Tindert

Alapvetően a társkeresési platform messze áll tőle, így igen sok újdonsággal találkoztam. Eddigi életem során 3 első randim volt, és abból 3 kapcsolat. Most a Tinder által 4 első randihoz, volt szerencsém. Az egyik randi partnerrel 3 randink is volt.

Az első tinderes randim katasztrófa volt. A srác szimpatikus volt, kedves, telefonon előtte sokat beszélgettünk. Kiderült, hogy a családjaink ismerik egymást, csak mi nem találkoztunk még. Az első randi előtt, nagyon izgatott voltam, aztán a randi végére nagyon csalódott. A srác a másfél óra alatt egyszer sem nézett a szemembe. Ez számomra borzalmasan kiábrándító volt, utólag megtudtam, hogy én is levettem őt az életről.

Forrás: Canva

A második és a harmadik tinderes randim teljesen átlagos volt. Aranyos fiúkkal találkoztam, akikkel nem volt meg az a bizonyos szikra, ami további találkozásokra adna okot.

A negyedik tinderes randim igazán jó volt. Az első randi egy közeli tó partján volt, ismerkedésre alkalmas helyszín. A srác figyelmes volt, előzékeny, udvarias, ezt bizonyítva üdítőt hozott nekem a sétára. A beszélgetés jó volt, nem voltak üres percek. A fiú intelligens, művelt és igazán megnyerő. Megbeszéltünk még egy randit. A következő találkozás alkalmával is sétálni mentünk, meglepett azzal az üdítővel, amit korábban említettem, hogy szeretek. A harmadik randinkra a kedvenc desszertemet, Ferrero Rochert hozott. Mivel nyáron ezt nem forgalmazzák, így több üzletet is felkeresett, mire talált nekem. Ez nagyon jól esett, igazán kedves gesztus volt tőle. Én egy üveg lekvárt adtam neki, amit akkor főztem. Úgy éreztem, hogy ez a randi is jól sikerült, a sok nevetés erre utalt. Másnap még beszélgettünk, aztán egyre kevesebbet. Ezt szóvá tettem neki, mert úgy gondoltam, hogy ha valakit meg akar ismerni az ember, akkor sokat beszélget vele, megnyílik neki. Ő nem tudott nekem megnyílni, elmondása szerint, ezt már többen is megjegyezték neki. Félre értett, mert azt gondolta, hogy nem akarom megismerni, viszont később tisztáztam vele, hogy ez nem így van.

A vége az lett, hogy még pár mondatot váltottunk, ő pedig felszívódott… többet nem írt.

Ennyi csalódás elég volt

Nem értettem ezt a viselkedést, tőle többet vártam, másnak gondoltam. Ennyi csalódás elég volt ahhoz, hogy töröljem magam a Tinderről, illetve az appot a telefonomról. Rá kell jönni, hogy nem mindenkinek való ez a direkt ismerkedés. Én hiszem, hogy a megfelelő társ a megfelelő időben talál ránk. Nem kell ahhoz újabb első randinkon részt vennünk, újabbnál újabb emberekkel beszélgetnünk, mert a nagy Ő csak jön, akkor amikor a legkevésbé számítunk rá, és megjelenésével felforgatja majd az egész világunk.

Ajánlott cikkek