Egyéb kategória

Összebújt egy arab sráccal, hogy megoldódjanak a pénzügyei. Nem úgy sült el, ahogy tervezte…

Nem volt más választás. Adósságba keveredtek, és másképp nem tudták volna elkezdeni a közös életüket a pasijával. De erre egyikük se számított!

vous - 2022.05.26.
Összebújt egy arab sráccal, hogy megoldódjanak a pénzügyei. Nem úgy sült el, ahogy tervezte…

Az egyik barátnőm egyetemistaként már fontolgatta, hogy összeköltözik a barátjával. Talán mindannyian tudjuk, hogy ez nem éppen a legegyszerűbb. Az egyetemi tandíj befizetése mellett az albérlet árát is ki kell fizetni, és persze enni sem árt néha.

Ekkor ismerte meg az arab srácot.

A nevére már nem is emlékszem, de messziről látszott, hogy gazdag. A barátnőm nekem mondogatta, hogy ágyba bújna vele anyagi kompenzáció reményében, mert nincs más lehetőségük. Hitelt vettek fel, de nem tudták törleszteni, ráadásul a normális élet költségei is ott voltak.

Próbáltam lebeszélni, hiszen jó párkapcsolatban élt évek óta. De hajthatatlan volt, és rám parancsolt, hogy tartsam ezt titokban. Így is tettem egészen idáig.

Megkért, hogy tartsam titokban...

Megkért, hogy tartsam titokban…
Forrás:
Pexels

A fejlemények aztán mindenkit megleptek!

Elkezdtek összejárni az arabbal, megismerték egymást. A barátnőm áradozott róla, én pedig igyekeztem leplezni aggodalmaimat. A pasi is tetszett neki, és az elmondások alapján az ágyban sem volt rossz. Féltettem a valódi párkapcsolatát, de azzal nyugtattam magam, hogy tényleg nincs más lehetőségük. 

Egyre többet találkoztak. Mindebből persze a barátnőm pasija semmit sem tudott. Mint kiderült a barátnőm azt hazudta neki, hogy velem találkozik. Nem is értettem, hogy tudja ezt eltitkolni ennyi ideig. Ez egy pontig rendben is lett volna, de éreztem, hogy valami nincs rendben.

Aztán megláttam egy gyűrűt az ujján.

Ő teljesen elvakultan belezúgott a srácba, és áradozott arról, hogy megkérte a kezét. Ekkor emlékeztettem, hogy elvileg boldog párkapcsolatban él. Kicsit ő is elkezdett aggódni, és gondolkodott, hogyan lehet ezt egyszerűen elmondani a barátjának.

A tálalás körülményeit már nem tudom egészen pontosan, de az biztos, hogy hamar történt a dolog, mert napokon belül már jött a meghívó az „álompár” esküvőjére. A barátnőm ezekben a napokban már visszafogottabban mesélt, és mintha egy kis aggodalom is tükröződött volna rajta. 

Aztán elmondta:

A család hagyományai miatt, ebből a házasságból már ha akarna sem tudna kihátrálni. Zárkózottabb lett, és többször hangot adott annak, hogy nem érzi magát szabadnak. Erre csak annyit tudtam mondani, hogy jobban meg kellett volna gondolnia ezt az egészet, már a legelején. Persze sajnálom, hogy így alakult, de ez csak a saját felelőssége.

Biztosan lett volna más megoldás is elkezdeni a közös életet, és valószínűleg az egy sokkal jobb párkapcsolat lett volna. A pénzügyektől függetlenül is. Így viszont egy teljesen új életstílussal kell szembenéznie, ami nem biztos, hogy a legfelhőtlenebb lesz…

Ajánlott cikkek