Egyéb kategória

Hallottatok már a szexuális anorexiáról? Komolyabb betegség, mint gondolnátok!

Találkoztatok már a szexuális anorexia fogalmával? Az elsőre talán furcsa elnevezés egy nagyon komoly betegséget takar. Az ebben szenvedők sok esetben nem beszélnek betegségükről, vagy maguk sem tudják, hogy ebben szenvednek. 

vous - 2022.05.12.
Hallottatok már a szexuális anorexiáról? Komolyabb betegség, mint gondolnátok!

A szexuális anorexia egy létező betegség, a WHO a szexuális zavarok közé sorolja, melynek hátterében sok esetben trauma áll, nem megfeleő nevelés, nagyon alacsony önértékelés, esetleg depresszió, de ezek nélkül is kialakulhat a betegség. Akik ebben szenvednek, akaratuk ellenére sem képesek feléleszteni a libidójukat, vagy ha mégis, csak nagy nehézségek árán. Az illető félelmet és szorongást érez ilyen helyzetekben, valamint nem érdekli semmilyen ezzel kapcsolatos tevékenység, a saját maguk által szerzett örömök sem.

Egy ebben a betegségben szenvedő lány a Woman's Daynak elmesélte történetét:

„Minden 23 éves koromban kezdődött. Tapasztalatlan voltam a szerelemben és elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy olyan srác, mint James bármit is akarjon tőlem. Több hónapon át győzködött, ha úgy tetszik udvarolt, hogy elhiggyem, valójában akar engem. Több hónapba telt az is, mire engedtem, hogy megcsókoljon. Bemutatott a szüleinek, közös érdeklődési körünk volt, én mégis úgy éreztem, röhög rajtam a hátam mögött… így is lett.

Még szörnyű szakítós dumával sem áltatott, egyszerűen nem keresett többet. 

A srác hónapokkal később ismét megkereste a lányt és ahogyan az lenni szokott a szép szavak és a gyönyörű szemek nyertek. A srác ismét udvarolni kezdett… igen, az következik, hogy másodjára is átverte a lányt. A második faképnél hagyásnál annyira megviselte az eset, hogy szívinfarktus gyanújával kórházba került. Az EKG után kiderült, hogy a szívének semmi baja, pánikrohama volt. 

Forrás:
iStock

A történtek után egyáltalán nem éltem társasági életet. A randizás sem érdekelt.

A sorozatos vizsgálatok után kiderült, hogy az eset akkora törés volt a számára, hogy kialakult a lánynál a szexuális anorexia. 

Az ironikus az egészben az, hogy a karrierem során a szexuális egészséget és a felelősségvállalást tanítom, írok és beszélek róla, de úgy érzem magam, mint egy csaló… 

…azt tanítom, amire én már nem vagyok képes. (A névtelen lányról nem derül ki, hogy mivel foglalkozik – a szerk.) Nem emlékszem pontosan, hogy hol és mikor olvastam először a erről a betegségről, de megkönyebbültem.”

Forrás:
iStock

A lány csupán nemrég beszélt betegségéről egy barátjának, aki csak ennyit kérdezett:

Ez egy létező dolog?

Bizony, ez egy létező és komoly betegség, ami sok embert érint, ám megfelelő szakemberekkel és segítséggel enyhíthető és gyógyítható.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.