Egyéb kategória

A legijesztőbb fóbia, ami létezik: rettegés a szerelemtől

Nagyon ritka, de mégis van olyan félelem, ami a szeretettől, szerelemtől való rettegés, neve is van: philofóbia. Aki ebben a betegségben szenved, tulajdonképpen attól tart, hogy megszeret valakit vagy belé lesz szerelmes valaki. 

vous - 2016.07.23.
A legijesztőbb fóbia, ami létezik: rettegés a szerelemtől

Írtunk már nektek sokféle furcsa, de sajnos létező betegségekről, fóbiákról. Volt már szó például a bohócfóbiáról, amikor valaki a bohócoktól retteg, az esőfóbiáról vagy a babáktól való félelemről.

A philofóbia első hallásra talán furcsa lehet, hiszen kevesen ismerünk olyan embert, aki ne szeretné, ha szeretnék, vagy szerelmesek lennének belé. Azonban mégis létezik, és sajnos tényleg vannak, akik rettegnek ettől a mások számára kellemes érzéstől. De ha ilyen érzéseink vannak, nem szabad pánikba esni, ugyanis lehet segíteni ezen a fóbián. Mint minden félelem, ez is leküzdhető, csak akarat kell hozzá, és persze segítség.

Forrás:
Pixabay

Minden fóbia fokozatosan alakul ki, tehát mindenkinél más mértékben jelentkezik, de fontos, hogy, aki észreveszi a tüneteket, az megtanulja kezelni. Ugyanis ez nem lehetetlen. Vannak különböző módok, hogy enyhíthessük vagy megszüntessük a panaszokat. Érdemes pszichiáterhez vagy pszichoterápiai kezelés felé fordulni segítségért.

Az is fontos, hogy ha észrevesszük magunkon bármely fóbia tüneteit (izzadás, szapora szívverés, szédülés, hányinger), akkor ne fojtsuk magunkba, mindenképp szóljunk valakinek, forduljunk bizalommal valaki felé.

Nektek van valamilyen fóbiátok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!