Egyéb kategória

Ez az oka annak, ha valaki retteg a játék babáktól

Tudtátok, hogy létezik olyan betegség, hogy pupaphobia, vagyis bábuktól való félelem? Ráadásul van, aki annyira retteg a játék babáktól, hogy látni sem bírja őket.

vous - 2016.07.11.
Ez az oka annak, ha valaki retteg a játék babáktól

A játék babáktól való félelem hátterében az áll, hogy akik ettől a fóbiától szenvednek, azok valójában halottnak látják a babákat, és ez rémiszti meg őket. A másik oka a félelemnek lehet az is, hogy hátborzongatónak tartják, hogy érző lényeket (embereket) ilyen formában ábrázolnak. A híres pszichiáter, Sigmund Freud úgy gondolta, hogy a betegség eredete az attól való félelemben rejlik, hogy a babák életre kelhetnek.

Természetesen egyes horrorfilmek rá is segítenek erre az érzésre, mert ezekben valóban a babák legrémisztőbb oldalát mutatják be. Az egyik legfrissebb horrorbaba Annabelle, aki tényleg okot adhat arra, hogy hatására féljünk, ha legközelebb egy játék babát pillantunk meg. Nézzétek csak!

Forrás:
https://www.facebook.com/AnnabelleMovie/

Régebbi horrorfilmekben is láthattunk már gyilkos játék bábukat, amik sokunknak rémálmokat okoztak, nem véletlenül. 

Forrás:
https://www.facebook.com/DeadSilenceMovie/

Forrás:
https://www.facebook.com/ChuckyFilm/home

Forrás:
https://www.facebook.com/Saw/home

Szerintetek is rémisztőek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.