Egyéb kategória

Elhiszed, hogy a pasikat sem a testszőr, sem a narancsbőr nem érdekli?

Narancsbőr, tigh gap, testszőr. Megannyi stresszforrás és elvárás leselkedik a nők testére. Csak végig kellene gondolnunk, van-e értelme ezeken izgulni.

vous - 2022.04.25.
Elhiszed, hogy a pasikat sem a testszőr, sem a narancsbőr nem érdekli?

Ki ne emlékezne a boldog korai 2000-es évekre? A lapok tele voltak csontsovány színésznőkkel, a kifutókon olyan beesett arcú csajok mászkáltak, hogy egy háborús dokumentum filmben is szerepelhettek volna, és ha bármilyen híresség kicsit is elengedte magát és lazított a strandon, a másnapi lapokban már pirossal bekarikázva virított, hogy milyen bőrproblémákat (vagy csak valódi bőrt) lehet rajta látni.

Aztán jött a Kardashian-kor: hirtelen már azokat gúnyolták, akik nem rendelkeztek megfelelő nagyságú seggel, vastag, de formás és feszes combbal és persze mindehhez lapos hassal.

Mindenki készségesen elhitte, hogy az Instán látható dinnyetörő combok mellett normális, ha derék felett egy gramm zsír sincs az emberen. Teljesen reális, gondoltuk.

Lényeg a lényeg: mi, nők bármilyen divat mellett találunk magunknak valamit, amivel nyomaszthatjuk és sanyargathatjuk magunkat. Pedig jó lenne egyszerűen csak jól érezni magunkat a bőrünkben és egészségesnek lenni. Már hallom is a kérdést: 

“Úristen, mit fognak akkor mondani az emberek?” 

A válasz először is: kit érdekel? Másodszor: valójában “az embereket” sem érdekli. Azokon kívül, akik azért bírálják mások kinézetét, mert a sajátjukkal kapcsolatban bizonytalanok, senki nem törődik mások külsejével. Különösen az a pasi nem, aki előtt le akarsz vetkőzni.

Bízom benne, hogy mindenkinek sikerül olyan férfit vagy nőt találnia, aki valóban kedveli és odáig van érte (csak ez a fajta éri ugyanis meg az idő befektetést, mindenki mást azonnal ejteni kell), akkor ugyanis sem a szőrös láb, sem a hurkák, sem a narancsbőr nem számítanak.

testkép

Mindenki készségesen elhitte, hogy az Instán látható dinnyetörő combok mellett normális, ha derék felett egy gramm zsír sincs az emberen.
Forrás:
Pexels

Ezt a véleményt osztja Ágoston (24) is: “Még soha nem volt olyan, hogy odáig voltam egy lányért, és amikor a ruhák levételére került a sor és szőrös volt a lába, elzavartam volna. Pont hidegen hagy, mi is emlősök vagyunk és teljesen természetes, hogy a testünket szőr borítja. Sokkal fontosabb, hogy igényes legyen magára, ami szőrösen is tökéletesen megoldható.”

Dávidot (27) a narancsbőrről kérdeztük: “Évekig azt sem tudtam, mi az a narancsbőr vagy hol kell keresni. Ennyire nem érdekelt.

Számomra ez is kicsit azok közé a dolgok közé tartozik, amit a nők saját maguk elfoglalására találnak ki, mint a combok közötti rés. 

Csak folyamatosan ezen stresszelni még egészségtelen is.” 

Ha a férfi nem két random kiválasztott képviselője így nyilatkozik, miért ne hihetnénk nekik?

Szóval a legfontosabb, hogy mi, nők (és mindenki más) jól érezzük magunkat a bőrünkben ÉS egészségesek legyünk. Ez nem az a cikk, amelyik bárkit is megnyugtatnak, hogy a kóros elhízás is teljesen rendben van, mert az extrém soványság elvárására válaszul megjelent kórosan elhízott influencerek ugyanúgy végletet képviselnek, ami nem követendő példa.

Mindenki ismeri a testét és be kell hogy ismerje magának, ha valami nincs rendben. Ugyanígy meg kell tanulnunk elengedni mindazt, amit a társadalom rakott ránk és valójában egyáltalán nem számít

Ajánlott cikkek