Egyéb kategória

Ciki terhességi tesztet venni?

Nem tudom, mások hogy vannak vele, én viszont kellemetlenül érzem magam akkor, amikor terhességi tesztet kell vennem. Nem szeretnék gyereket, emiatt sokszor szaladtam már a boltba, akár akkor is, amikor csak pár napot késett a menstruációm.

vous - 2022.04.14.
Ciki terhességi tesztet venni?

Tini koromban fordult velem élő először, hogy terhességi tesztet kellett vennem. Hosszú távú kapcsolatom volt, és természetesen védekeztünk a partneremmel, én azonban teljesen kiakadtam akkor, amikor pár napot késett a menstruációm. Azonnal rohantam a boltba, hogy megvegyem életem első terhességi tesztjét.

Kínos élmény volt számomra, de úgy éreztem, nem fogok tudni még napokat várni arra, hogy megjöjjön. Valószínűleg látszott rajtam, hogy szörnyen kellemetlenül érzem magam, amikor egyetlen egy terhességi tesztet vittem a pénztárhoz.

Az eladó is furcsán nézett rám, de nem kommentálta az árucikket.

Utaltam az egész helyzetet, de otthon annál boldogabb voltam, amikor láttam, negatív a teszt. Bár azt gondoltam, csak egyszer fog kellenem átélni ezt a kellemetlen élményt, sajnos viszonylag gyakran találtam magam hasonló helyzetben.

A szüleim nem engedték, hogy fogamzásgátlót szedjek, a gumi pedig volt, hogy elszakadt. Amikor a barátom nem volt felkészülve, sokszor a megszakításos módszerhez folyamodtunk, amit természetesen nem ajánlok senkinek. Egyrészt a kockázat miatt, másrészt pedig azért, mert utána hajlamos az ember lánya haját tépve aggódni azon, hogy mikor jön meg neki.

terhesseg

Hajlamos az ember lánya haját tépve aggódni azon, hogy mikor jön meg neki.
Forrás:
Pexels.com

Amióta nagykorú vagyok, és a szüleimnek kevesebb beleszólása van az életembe, azóta tablettát szedek, viszont a jelenlegi barátommal csak ezt használjuk védekezésre. Emiatt, ha késik akár egy napot, már agyalok azon, vajon most jött el a pillanat, vagy nem.

Valószínűleg nem a védekezéssel van baj, hanem azzal, mennyire irtózom attól, hogy gyerekem legyen.

Nem érzem, hogy valaha is beindulna nálam az anyai ösztön, emiatt nem szeretnék szülni. Semmiképp sem szeretném, hogy én traumatizáljak egy ártatlan gyereket, sosem vállalnám magamra ezt a szerepet.

Bár igyekszem túltenni magam ezen, úgy érzem, a gyerek téma folyamatos szorongást fog okozni bennem. Nem szeretnék lemondani az együttlétekről, számomra azonban hatalmas teher lenne, ha egy baleset miatt el kellene vetetnem a gyerekem.

Liza történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek