Egyéb kategória

Az anyósom nélkül képtelen lennék a gyereknevelésre

Sok időt töltök a gyerekeimmel, emellett pedig főállásban dolgozom. Lehetetlen lenne számomra, hogy egyedül töltsek pár órát, ha az anyósom nem segítene ki a nehéz helyzetekben.

vous - 2022.03.09.
Az anyósom nélkül képtelen lennék a gyereknevelésre

Sosem értettem az anyós vicceket. Én jó kapcsolatot ápolok a férjem édesanyjával, rendszeresen meglátogat bennünket. A két lányom is imádja őt, mindig várják, hogy a nagymamájukkal játszhassanak.

Többször előfordult már, hogy akár hétvégére is elvitte őket vidéki házába, így a lányok is megtapasztalhatták, milyen az élet egy csendes faluban, távol a nagyvárostól. Ezeken a hétvégéken jártunk el a férjemmel randizni is, ami ránk fért, hisz a gyerekek és a munka mindkettőnk idejének nagy részét elveszi.

A férjem édesanyja, mint a kapcsolatunk őrangyala van jelen az életünkben, hisz nélküle sosem tudnánk időt szakítani egymásra.

A szabad hétvégéknek köszönhetően viszonylag keveset kell főznöm, és a takarításra is időt tudok szakítani. A házimunkát mindig a párommal közösen szoktuk elvégezni a „gyerektelen” napjainkon.

anyos

Nem szerette volna tétlenül nézni, hogy a fia kapcsolata pontosan amiatt megy tönkre, ami miatt ő is elvált.
Forrás:
Pexels.com

Ez a rendszer a második gyermekünk születése után kezdődött. A férjemmel több konfliktusunk volt amiatt, hogy mennyi időt elvett tőlünk a két gyerekkel való foglalkozás, valamint az, hogy sosem tudtunk egymásra időt szakítani. Ez pont az anyósom előtt csúcsosodott ki, amikor egy apróságból hatalmas vitát csaptunk. Ekkor az anyósom ránk parancsolt, hogy igyunk meg egy pohár vizet, és beszéljük meg higgadtan a dolgokat, ő elviszi a lányokat fagyizni.

Ezt követően rendszeresen elvitte a lányokat, először csak pár órára, később pedig már napokra is.

Amikor megkérdeztem tőle, miért teszi, elmondta, hogy tudja milyen az, amikor két gyerek mellett kell helytállni. Látta rajtunk, hogy ez a házasságunk rovására ment, és nem szerette volna tétlenül nézni, hogy a fia kapcsolata pontosan amiatt megy tönkre, ami miatt ő is elvált.

Elmondta, hogy számára felüdülés a gyerekekkel lenni, hisz nagyon kedvesek, emellett pedig jó neki, ha nem kell olyan gyakran egyedül lennie. A lányok mindig izgalmassá teszik a hétvégéit, és amíg fel nem nőnek, szívesen játszik velük.

Az én anyám nem kedveli a gyerekeket, sőt, még az én nevelésem sem túlságosan érdekelte. Emiatt nem szívesen bízom rá a lányokat, hisz tudom, senki sem örül annak, ha az én anyámmal kell lennie. Az anyósomnak hála azonban sikerült egy tökéletes bébiszittert találnom, így végre lett szabadidőm, és egészségesen működő párkapcsolatom is lehet a két gyerek mellett is.

Kata történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.